"Had een blauw-zwart hart gekregen"

Koen Schaaphok
| 14 reacties
 "Had een blauw-zwart hart gekregen"
Foto: © SC

Iedereen heeft het over het ontslag van Georges Leekens bij Club Brugge, maar sommigen vergeten dat ook assisten-trainer Rudi Verkempinck de bons kreeg van blauw-zwart. Dat deed hem minstens evenveel pijn als 'Mac The Knife'.

Verkempinck was sinds de zomer van 2011 aangesteld in Brugge. In die tijd maakte hij drie trainers mee. Hij begon onder Adrie Koster, leerde vervolgens de harde discipline van Christoph Daum en eindigt zijn loopbaan bij de club nu gelijktijdig met Georges Leekens. Verkempinck was zelfs even interim-coach na het ontslag van Adrie Koster tijdens de wedstrijden tegen Birmingham en Standard.

Blauw-zwart hart

De ex-assistent van Leekens haalde maandag meteen al zijn spullen op bij het Jan Breydelstadion. “Dit komt hard aan, ik had hier een blauw-zwart hart gekregen”, aldus een openharige Rudi Verkempinck tegen Het Nieuwsblad.

“Ik ben voornamelijk blij dat ik op een correcte manier afscheid heb kunnen nemen van de spelers. Ik wens de club ook een mooi resultaat tegen Newcastle toe. Ik ben niet het belangrijkste. Club Brugge is het belangrijkste”, besluit Verkempinck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties