Interview Biset met ambitie naar Essevee: "In onze eer gekrenkt"

Biset met ambitie naar Essevee: "In onze eer gekrenkt"
Foto: © SC

Maxime Biset loopt er morgenavond terug bij tegen Zulte Waregem. Na Anderlecht de tweede 'leider' die KV Mechelen moet bekampen. En dat op een moment dat het qua spelersbeschikbaarheid geen al te beste periode is. "Maar we gaan ons niet ingraven", belooft Biset toch.

Door Johan Walckiers

Zulte Waregem staat na 14 speeldagen nog steeds mee aan de leiding met Anderlecht. Wie dat voor de competitie voorspeld had en geld op had ingezet, was nu waarschijnlijk een redelijke duit rijker. "Natuurlijk wordt het een moeilijke verplaatsing", vertelt Biset aan Voetbalkrant.com. "Bij Zulte Waregem blaken ze van vertrouwen. Ze zijn de revelatie van het seizoen en drijven op een goede flow."

KV drijft niet op een flow, maar gaat van berg naar dal en weer naar boven. Niet toevallig loopt dat samen met reeds een half seizoen geblesseerden en schorsingen die zich elke week aandienen. "Het is waar dat we veel geblesseerden hebben en dat het zo moeilijk is, maar we mogen ons daar niet op fixeren. Dat zou ook niet eerlijk zijn tegenover de jongens die nu hun kans krijgen", aldus Biset. "We moeten elke wedstrijd gewoon zien als een nieuwe uitdaging."

Uitdagingen genoeg, want de verdediging van Malinwa wordt dit weekend weer eens veranderd door de terugkeer van Biset zelf en de afwezigheid van Bateau en Chen. "Het is zo dat de automatismen daar onder lijden. We proberen op sneltempo ingespeeld te geraken. Communicatie en organisatie zijn daarbij heel belangrijk. Drie van de vier verdedigers praten ook Nederlands. Dat maakt het wel wat makkelijker."

"Zulte Waregem is niet enkel Berrier"

De wedstrijd tegen Anderlecht is toch wel een beetje blijven hangen. In positieve zin dan wel. "Het is niet leuk om thuis met zo'n score geklopt te worden. We zijn toch wel wat in ons eergevoel gekrenkt. En dat willen we rechtzetten. De bedoeling is nog steeds om zo veel mogelijk punten te verzamelen voor de winterstop. Het is een heel open competitie, dus moeten we niet panikeren na één zware nederlaag."

Een verplaatsing naar Zulte Waregem op het moment dat die voor de eerste keer in hun bestaan herfstkampioen kunnen worden. Aan motivatie zal het daar ook niet ontbreken. "Dat ze gemotiveerd zullen zijn, staat buiten kijf. Maar wij gaan met de intentie om hen een halt toe te roepen. Dus motivatie is er bij ons ook wel. We moeten gewoon realistisch spelen. We gaan niet om ons in te graven, maar we mogen hen ook niet tot aan onze zestien laten voetballen", vervolgde Biset. "Uitbreken op het gepaste moment en op het juiste moment ook de wedstrijd op slot zetten. Focus en concentratie worden daarbij belangrijk."

Het gevaar bij Essevee komt van verschillende kanten, maar Franck Berrier is wel de spilfiguur. "Nee, we gaan ons niet focussen op Berrier. Zulte is meer dan Berrier.  De coach heeft daar ook de nadruk niet op gelegd. Wel op het feit dat we een blok moeten vormen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties