Buyens: "Gaan voor de drie punten"

Christophe van den Boom
| 5 reacties
Buyens: "Gaan voor de drie punten"
Foto: © SC

Standard kan vanavond tegen Lokeren haar vorm van de voorbije weken bevestigen. Nadat ze Genk hun eerste verlies van het seizoen aansmeerden en Leuven over de knie legden, willen ze nu ook van Lokeren winnen. Geen gemakkelijke klus, weet ook Yoni Buyens.

“Een verplaatsing naar Lokeren is nooit gemakkelijk”, aldus Standard-middenvelder Yoni Buyens op de website van Sporting Lokeren. “Nu misschien nog minder dan anders. Net als wij hebben zij aangeknoopt met goede resultaten. Het vertrek van Benji De Ceulaer lijkt verteerd.”

Ondanks de moeilijke verplaatsing wil de middenvelder voor de drie punten gaan. “We gaan resoluut voor de drie punten, al denk ik niet dat we ontevreden zullen zijn met één punt. Dit Standard is niet de ploeg die wild naar voor gaat stormen. We zullen proberen vanuit een goede organisatie Lokeren te ontwrichten. Maar Standard kan het zich niet veroorloven om niet vol voor de drie punten te gaan.”

Ook waagde hij zich aan een vergelijking tussen ex-coach van Standard Ron Jans en de huidige trainer Mircea Rednic. “Jans was zeker geen slechte trainer, verre van, maar Rednic legt andere accenten. Hij hamert bijvoorbeeld veel meer op het tactische dan zijn voorganger. Hij wil structuur in het spel, daar hecht hij veel belang aan. Het feit dat hij Standard al van vroeger kende, heeft daar misschien ook iets mee te maken. Hij kent de fans en weet wat voor soort voetbal die willen zien. Hij opteert voor twee spitsen, dat is wat onze fans het liefste hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties