Groep G: Genk blijft leider, Basel wint van Videoton

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Groep G: Genk blijft leider, Basel wint van Videoton
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In groep G heeft Racing Genk een goede zaak gedaan. De Limburgers speelden in extremis nog gelijk tegen het Sporting Lissabon van ex-trainer Frank Vercauteren. Het Zwitserse FC Basel won in eigen huis van de Hongaren van Videoton.

Terwijl alle ogen in België gericht waren op het duel van de Limburgse club van Mario Been in Lissabon, vochten FC Basel en Videoton een heftig duel uit in Basel.

FC Basel ging tijdens het vorige treffen met de Hongaren op verplaatsing nog met 2-1 onderuit maar toonde zich donderdagavond als de betere ploeg. Toch duurde het tot de 80ste minuut vooraleer de Zwitsers op voorsprong konden komen. Een raak schot van Marco Streller liet Mladen Božović kansloos. Toch waren er genoeg kansen voor beide ploegen en was het vooral Božović dat de nederlaag voor Videoton tot een minimum beperkte.

Genk blijft leiden

In groep G blijft de stand dus positief voor de Limburgers van Racing Genk, dat zich met 8 punten trots leider mag noemen. Videoton staat knap tweede met 6 punten maar door de overwinning van Basel staan de Zwitsers derde met 5 punten. Er kan dus nog veel gebeuren. Het Sporting Lissabon van Frank Vercauteren kan met twee puntjes een verder Europees verblijf echter vergeten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties