Interview "Winnen is de beste remedie"

Koen Schaaphok
| 2 reacties
"Winnen is de beste remedie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een winstpartij lijkt voor het Beerschot AC van Adrie Koster belangrijker te worden dan ooit. De Zeeuw wil dan ook iets rechtzetten in de uitwedstrijd tegen Lierse. "Nu is het aan ons", klinkt het bij Koster.

Koen Schaaphok in Antwerpen

Dinsdag kregen de spelers van Beerschot AC een extra vrije dag van trainer Adrie Koster. Eisen de tegenvallende resultaten hun tol? “Ik wou dat de spelers volledig uitgerust waren voor de voorbereiding van de partij tegen Lierse. Ik heb ze een dagje vrijaf gegeven omdat ik wil dat ze zowel op fysiek als mentaal vlak weer 100% zijn. Tegen Lierse moeten ze er weer staan”, aldus Koster, die niet wil weten van geruchten van ontevredenheid bij de spelers. “Binnen de groep hebben we een gemeenschappelijk doel. De spelers moeten vertrouwen putten uit de zaken die wel goed gingen in de voorbije wedstrijden en zich niet blind staren op de resultaten.”

Vertrouwen en enthousiasme

Wat waren dan wel de gevolgen van de nederlaag tegen Waasland-Beveren? “We zijn het erover eens dat de hele ploeg zich volledig heeft gegeven in die partij. We hebben voor kansen gezorgd maar ze niet benut. Vervolgens gaven we die twee tegendoelpunten te makkelijk weg. Na de gelijkmaker probeerden we die beslissende treffer te forceren en dan viel die 1-2. Dan wordt het moeilijk. Op Lierse willen we de kansen wel terugbetalen met goals. Het is op het Lisp dat we voor de ommekeer moeten zorgen.”

De Nederlander benadrukt nog maar eens het belang van de komende wedstrijd. “Vanaf nu is elke wedstrijd belangrijk en telt elk punt. Een overwinning kan alles veranderen. Dan kunnen we weer vertrouwen tanken en het enthousiasme aanwakkeren.” Stijnen liet eerder nog weten dat de groep volwassener moest worden. Koster wil echter een meedogenloze ploeg zien. “We moeten juist doortastender en meedogenlozer gaan spelen. Passen moeten accuraat gegeven worden en op het veld moeten de spelers de juiste beslissingen nemen. Alleen zo kan je een wedstrijd laten kantelen.”

Remedie

Moet Adrie Koster zijn team niet gewoon aanpassen om betere resultaten te bekomen? “Ik ga geen uitspraken doen over aanpassingen. We moeten de wedstrijd tegen Lierse nog uitgebreid bespreken op zaterdag maar de spelers die in de basis staan weten het al. We hebben de afgelopen periode ook verder geoefend op alles wat nog beter kan en nu is het aan ons. De enige remedie voor een mindere periode is winnen. Een overwinning kan wonderen doen voor deze groep.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties