Malaga onderuit, Real Zaragoza wint doelpuntenkermis

Christophe van den Boom

Malaga wist zijn goede vorm in de Champions League niet door te trekken naar de competitie. Op eigen veld ging het met 1-2 onderuit tegen Real Sociedad. Real Zaragoza trok aan het langste eind tegen Deportiva La Coruña, na een totaal van acht doelpunten.

Malaga – Real Sociedad 1-2

Na amper een minuut spelen stond de 0-1 al op het bord na een snelle uitbraak van de bezoekers. Op het doelpunt na viel er in de eerste helft niet veel te beleven, tot ook Malaga raak trof vlak voor de rust.  Javier Saviola nam een bal uit corner aan en schoot hard in doel.

Na de rust was geen van beide ploegen echt gevaarlijk. Sociedad kon scoren doordat de bal tegen Ex-Standard-speler Oguchi Onyewu stuiterde en zo voor de voeten van Xabier Prieto kwam. Hij omspeelde de doelman en schoot de bal beheerst tussen de palen.

Dankzij het verlies komt Malaga op de vijfde plaats in het klassement. Real Sociedad maakt een sprong van de zestiende naar de twaalfde plaats.

Real Zaragoza – Deportiva la Coruña 5-3

Aan de rust waren de bezoekers met 1-2 aan het leiden. Maar kort na de rust liep het allemaal verkeerd. Pizi kreeg zijn tweede gele kaart en de thuisploeg rook bloed. Motañes, Gonzalez en Postiga(2) wisten het spelbeeld helemaal te veranderen en zetten de 5-2 op het bord. In de extra tijd wist invaller Bodipo de achterstand wat te verkleinen, maar toen was de buit al binnen voor Zaragoza.