Interview Een ode aan Pier

Fabian Morren
| 28 reacties
Een ode aan Pier
Foto: © SC

Pierre 'Pier' Denier vierde zondagavond zijn duizendste wedstrijd bij Racing Genk. Reden genoeg dus om de hulptrainer in de bloemetjes te zetten voor aanvang van de wedstrijd tegen Bergen. Pier is een échte clubman, helaas ook een uitstervend ras.

Hoezo uitstervend? Pier in geen geval! Al sinds 1974 aan de slag bij Winterslag, en sinds 1988 bij fusieclub Racig Genk. Hij overleefde alles, maar dan ook werkelijk alles. De grootste stormen, de diepste dalen en de hoogste toppen die de nog relatief jonge club kende. In de eerste jaren als speler, nadien werd Denier hulptrainer. Hij zag Genk van een tweedeklasser uitgroeien tot een topclub in België.

"Ik ben nu 21 jaar assistent. Ik heb met 28 trainers gewerkt", vertelt Denier. "Met iedereen heb ik nog een goed contact, tenzij ze intussen gestorven zijn uiteraard. Ik ben tegen iedereen eerlijk geweest en kan hen nog allemaal bellen." 

De lijst van trainers waarmee Denier gewerkt heeft is ronduit indrukwekkend. Een greep uit de 28 collega's van Pierre: Pier Janssen, Aimé Anthuenis, Sef Vergoossen, Johan Boskamp, Ronny Van Geneugden, Hein Vanhaezebrouck en Frank Vercauteren.

"Ik heb met alle ex-trainers een goed contact, tenzij ze dood zijn"
Pierre Denier

De 56-jarige Pierre Denier is de constante factor bij Genk. Trainers, voorzitters, allemaal werden ze vervangen. Denier bleef. Regelmatig moest hij ook eens inspringen als interim-trainer. Na het ontslag van Boskamp, van Sef Vergoossen, of recenter na het vertrek van Frank Vercauteren. Net dan beleefde Denier één van zijn absolute hoogtepunten in zijn Genkse carrière. "De match van vijftien miljoen", glundert Denier. "De kwalificatie voor de CL tegen Maccabi Haifa als hoofdtrainer was één van mijn beste momenten hier ooit."

Hoofdtrainer, neen, dat zegt Denier niks. "Ik mis een aantal kwaliteiten om een goede hoofdcoach te zijn. Ik doe nu vooral de organisatie en de analyse van de tegenstander. Dat loopt goed. Het is het werk van een hele ploeg. We zijn een complementair team rond de hoofdtrainer."

Toekomst
Standvastigheid, zo kan je het ook wel noemen. Al duizend wedstrijden bij dezelfde club. Slechts vier keer kon hij er niet bij zijn vanwege ziekte of omstandigheden. Genk zonder Denier, kan dat nog wel? Is zoiets mogelijk? "Ik weet nog niet hoelang ik doorga. Ik bekijk het jaar per jaar", zegt hij. Wat de toekomst ook brengt: Genk zonder Pier, Pier zonder Genk... het zou nooit meer hetzelfde zijn. (FM/RM)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties