'Oekraïne wil Shevchenko als bondscoach'

Christophe van den Boom
| 1 reacties
'Oekraïne wil Shevchenko als bondscoach'
Foto: © SC

De Oekraïense voetbalbond heeft Andriy Shevchenko gevraagd om bondscoach van Oekraïne te worden. Shevchenko koos voor de politiek, maar de bond hoopt dat hij de job van trainer zal omarmen.

Als Shevchenko de job zou aannemen, dan staat hij voor de moeilijke taak om zijn land naar het Wereldkampioenschap in Brazilië te leiden. In kwalificatiegroep H staan ze voorlaatste met slechts twee punten uit drie wedstrijden na twee gelijke spelen en een nederlaag.

De voormalige kapitein van Oekraïne speelde zelf 56 keer voor zijn land en leidde die naar de kwartfinales van het Wereldkampioenschap in 2006. Als speler was hij god, maar als trainer heeft hij nog geen enkele ervaring. Toch maakt de voetbalbond er geen probleem van. Zij verwijzen naar het succes van Pep Guardiola met FC Barcelona, die had ook amper ervaring als trainer voor hij daar aan de slag ging.

Als speler won Shevchenko de Oekraïense competitie vijf keer met Dynamo Kiev, alvorens naar AC Milan te verhuizen. Daar groeide hij uit tot een van de beste aanvallers ter wereld. Met Milan won hij de Champions League en het kampioenschap. Zes jaar geleden trok hij naar Chelsea, waar hij een jaar uitgeleend werd aan zijn ex-club Milan. Hij beëindigde vorig seizoen zijn carrière bij de ploeg waar het voor hem allemaal begon: Dynamo Kiev.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties