'In elkaar geslagen door Kanu'

Koen Schaaphok
| 172 reacties
'In elkaar geslagen door Kanu'
Foto: © SC

Een man uit Anderlecht heeft een klacht ingediend tegen Anderlecht-middenvelder Rubinelson Kanu. De speler zou hem zondagnacht in een Brusselse uitgaansgelegenheid in elkaar geslagen hebben met nog zes vrienden. Kanu ontkent de aantijgingen.

Het slachtoffer, José Bertuani de Aquino, was zondagavond op stap in de ‘Pub 2000’ in Brussel, waar wel meer Brazilianen komen. Rond half drie ’s nachts, enkele uren na de 6-1 overwinning van Anderlecht op Club Brugge, kwam zijn landgenoot Kanu ook binnen, met een groep vrienden.

"Buiten een woordje praten"

“Ik was met een vrouw aan het praten en na tien minuten kwam zijn entourage naar me toe en zeiden dat hij met mij moest praten. Onmiddellijk daarna begonnen ze alle drie op mij te slaan. Ze hebben mij dan naar buiten gesleurd waar ze nog heviger op mij sloegen en schopten terwijl ik op straat lag. Met zeven man.”

Bertuani heeft inmiddels nog niet het strafste verhaal verteld. “Kanu heeft op een gegeven moment zelfs een zwart 9 mm pistool bovengehaald en op mij gericht. Uiteindelijk heeft hij gezegd dat ze moesten stoppen met slaan en is hij weggereden in een witte Mercedes”, vertelde Bertuani Het Nieuwsblad.

Na een bezoek in het ziekenhuis werd duidelijk dat Bertuani overal kneuzingen had. Tijdens het voorval verloor hij ook nog eens zijn lenzen en zijn Breitling-horloge van 5.000 euro.

"Slachtoffer is geen vechterstype"

Advocaat Tim Smet is alvast van plan de zaak van zijn client serieus aan te pakken. “Mijnheer Bertuani is een rustige, brave man en zeker niet het type om al vechtend over straat te rollen. Hij heeft meteen een klacht ingediend bij de politie en Sporting Anderlecht. De club wou de pers hier buiten houden, maar mijn cliënt wil niet dat Kanu ongestraft blijft. Ik zal zo snel mogelijk aan het parket vragen om de zaak ernstig te onderzoeken.”

"Geen commentaar"

De voetballer zelf ontkent de beschuldigingen en Anderlecht maakte er niet veel woorden aan vuil. De club liet verstaan dat Kanu gewoon aanwezig was op de club. ‘De club zal geen verdere commentaar geven zolang we geen proces-verbaal hebben gezien. Gezien de uitslag van de match tegen Club, zou het niet de eerste keer zijn dat iemand een speler van ons valselijk beschuldigt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties