Kiest Zaha voor Engeland of Ivoorkust?

Koen Schaaphok
| 9 reacties
Kiest Zaha voor Engeland of Ivoorkust?
Foto: © SC

Wilfried Zaha was een van de nieuwe namen voor de vriendschappelijke interland van Engeland tegen Zweden. Zaha, talent van Crystal Palace, speelde eerder al voor de Engelse jeugdelftallen. Ivoorkust ziet hem echter liever op het Afrikaanse continent uitkomen.

Wilfried Zaha kreeg te horen dat hij erbij was na afmeldingen van aanvallers Wayne Rooney, Theo Walcott en Aaron Lennon. Zaha werd echter geboren in Ivoorkust dus is ook gerechtigd om voor het nationale team van het Afrikaanse land uit te komen. Aangezien het slechts een vriendschappelijke interland van Engeland betreft, kan Zaha echter nog altijd voor Ivoorkust kiezen.

Aanvaller Zaha, die inmiddels al 98 wedstrijden voor zijn club Crystal Palaca in de Engelse tweede klasse heeft gespeeld, is gewild. Vanuit Ivoorkust bemoeit Didier Drogba zich persoonlijk met het overtuigen van de speler om voor Ivoorkust uit te komen. In beide nationale elftallen is de aanval echter een drukbezette positie. In Engeland heeft Zaha o.a. Rooney, Walcott en Welbeck nog voor zich. In Ivoorkust moet hij dan weer de concurrentie aangaan met Drogba, Bony en Kalou.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties