Stoica: "Ooit hoofdcoach van Anderlecht worden"

Christophe van den Boom
| 34 reacties
Stoica: "Ooit hoofdcoach van Anderlecht worden"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De Rode Duivels nemen het vanavond op tegen Roemenië. Dat is de perfecte gelegenheid om Alin Stoica nog eens op te zoeken. De Roemeen wil ooit hoofdcoach van Anderlecht worden. Bij Paars-Wit kende hij zijn grootste successen.

Op dit moment is hij profvoetballer zonder ploeg. Hij houdt zijn conditie nog op peil, maar heeft al twee jaar geen wedstrijd meer gespeeld. “Ik train bij Sportul Studentesc, een club in tweede divisie, om te zien of ik voetbal op een hoger niveau nog aankan”, zegt de middenvelder in Het Nieuwsblad. “Mijn laatste match speelde ik twee jaar geleden bij Vojvodina in Servië.”

Voor de 33-jarige Roemeen is voetbal zijn leven. Zelfs na zijn carrière als voetballer wil hij in het wereldje blijven. “Ik kan me geen leven zonder voetbal voorstellen. Lukt het niet meer, dan begin ik de trainerscursus. Na alles wat ik meegemaakt heb, denk ik dat ik een goede coach zou zijn. Ik zal veel praten en elke speler als een aparte persoonlijkheid benaderen. Zelf was ik veel te gevoelig voor de harde voetbalwereld.”

Na zijn periode bij Anderlecht kwam hij in België bij Club Brugge, AA Gent en Moeskroen terecht. Nergens voelde hij zich zo thuis als bij Paars-Wit en daarom heeft hij ook een bijzondere ambitie. “De passie die ik voelde bij Anderlecht, vond ik nooit meer terug. Mijn droom is om ooit terug te keren naar Anderlecht. Als jeugd- of beloftencoach maar ik heb wel de ambitie om hoofdcoach te worden”, besluit Stoica. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties