Garrido nieuwe coach Club Brugge

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 205 reacties
Garrido nieuwe coach Club Brugge
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Juan Carlos Garrido is de nieuwe hoofdcoach van Club Brugge, dat meldt Club op de website. De ex-coach van Villarreal wordt om 11 uur voorgesteld aan de pers. Garrido leidde Villarreal naar de vierde plaats in het seizoen 2010/2011, de hoogste rangschikking ooit voor de club.

In het volgende seizoen ging het iets minder met Villarreal. De club haalde geen enkel punt in de Champions League en stond gevaarlijk dicht bij de degradatieplaatsen in Spanje. Garrido werd op 21 december 2011 bedankt voor bewezen diensten.

De 43-jarige trainer startte zijn loopbaan al op zijn 24ste, hij leidde toen een lokale amateurclub. Daarna werkte hij zich op binnen Villarreal en hielp het B-team van de club naar de promotie naar tweede klasse. In zijn topjaar 2010/2011 haalde hij naast de vierde stek in de competitie ook de halve finale van de Europa League. Daarin was FC Porto te sterk.

Op de site van Club Brugge staat meer over de stijl van Garrido: "Als trainer staat Garrido bekend als een sterke leidersfiguur die de nadruk legt op werkkracht, inzet en mentaliteit. Hij heeft een moderne visie, hecht veel belang aan jeugddoorstroming en gedrevenheid bij zijn spelers. Hij belichaamt zo de ‘no sweat, no glory’-mentaliteit waar Club Brugge steeds voor moet staan."

Later meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties