Reactie Van Buyten: "Volle 90 minuten spelen deed deugd"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Van Buyten: "Volle 90 minuten spelen deed deugd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was lang geleden dat Van Buyten nog eens in de basis mocht staan bij de nationale ploeg. De verdediger van Bayern München stond de volle 90 minuten op het veld in het 2-1 verlies tegen Roemenië.

“In de eerste helft speelden we goed als ploeg, na de rust lieten we te veel ruimte aan de tegenstander en verloren we te snel de bal”, aldus Van Buyten aan Belga. “Op dit niveau worden fouten meteen afgestraft.”

Van Buyten is net zoals de andere Rode Duivels erg ontgoocheld: “We zijn best wel ontgoocheld, maar de coach heeft vanavond ook wel een pak wissels doorgevoerd om velen speelgelegenheid te geven.”

Van Buyten was zelf één van die spelers, we zien hem niet starten in een belangrijke wedstrijd als Vertonghen, Vermaelen, Kompany, Alderweireld en Lombaerts allen fit zijn.

“Het was lang geleden dat ik nog eens de volle 90 minuten mocht spelen en dat deed deugd. Ik moet echter hard blijven werken, want ik merkte dat ik bij bepaalde acties nog net dat tikkeltje extra mis", was Van Buyten tevreden over zijn wedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties