Voorzitter ontslaat zoon en wordt zelf trainer

Koen Schaaphok
| 2 reacties
Voorzitter ontslaat zoon en wordt zelf trainer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van je familie moet je het hebben. Valeri Gazzajev, voorzitter van het Russische Alania Vladikavkaz, was ontevreden met de resultaten van de club onder het trainerschap van zijn zoon Vladimir. De Rus ontsloeg zijn zoon en begon de selectie dan maar zelf te trainen.

Een amateur is de liefhebbende vader echter niet. Valeri Gazzajev werd eerder met Alania kampioen en deed dat kunstje viermaal over met CSKA Moskou. Met die laatste club won hij in 2005 zelfs de UEFA Cup.

De club, die nu uitkomt in de Russische tweede klasse, moest onder zoonlief Vladimir terug successen gaan vieren in de hoogste Russische voetbalafdeling. Dat plan pakte echter niet goed uit en na enkele slechte prestaties van het team nam vaderlief zijn zoon het trainersfluitje af.

Pech

"Ik bedank mijn zoon voor het harde werk dat hij heeft verricht voor de club maar ik heb hem verteld dat het beter is om te stoppen als trainer. Hij is een goede coach maar hij heeft wat pech gehad door het uitvallen van spelers. Hij zal nog wel kansen krijgen. Nu staan we voor de zware opdracht om de club te redden van degradatie”, liet Valeri Gazzajev weten als uitleg bij de bijzondere trainerwissel.

Werkloos is zoon Vladimir allerminst. De jongere Gazzajev kreeg van zijn vader de positie van sportief directeur. De nieuwe coach van Alania Vladikavkaz blijft ook eveneens voorzitter van de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties