Interview Dury: "Pluim voor medische staf"

Tomas Taecke
| 0 reacties
Dury: "Pluim voor medische staf"
Foto: © SC

Enkele dagen voor de doorgaans pittige confrontatie met Standard sprak Voetbalkrant met Essevee-coach Franky Dury. De oefenmeester liet zich uit over de nakende wedstrijd tegen de Luikenaars maar stak eerst de loftrompet over zijn medisch team dat zich ontfermt over de spelersgroep.

Tomas Taecke in Waregem

Na een fantastische heenronde kondigt het tweede luik van de reguliere competitie zich moeilijker aan voor Essevee. Francky Dury denkt daar anders over en hoopt dat Essevee straks met de verdiende bonus op zak kan bevestigen.

"De eerste vijftien matchen waren heel goed, nu moeten we die sterke heenronde kunnen bevestigen", aldus Dury. "Het kon nog beter, want we hebben enkele thuismatchen verloren, maar we zijn tevreden. Dat het straks moeilijker wordt, wil ik niet geloven. Denk je dat het eenvoudig zal zijn voor de clubs die nu op de achtste plaats staan? We hebben een mooie voorsprong op zak en zullen hard blijven werken om de huidige lijn te kunnen doortrekken".

Essevee betreedt al weken in vrijwel dezelfde samenstelling het speelveld. Eén van de sterktes van de seizoensrevelatie is dat er nauwelijks of geen blessures zijn.

"Dat is een luxeprobleem, waardoor ik vaak genoodzaakt ben om jongens op de bank of in de tribune te plaatsen. We hebben in de voorbereiding heel zwaar en hard gewerkt in de hoop een stevige basis te leggen. Dat de blessures nadien de voorbije maanden uitbleven, is de grote verdienste van de medische staf. Als je ziet door welk blessureleed andere clubs soms geteisterd worden…".

Zondagmiddag staat de topper tegen Standard op het programma. Een duel dat doorgaans veel om het lijf heeft en de nodige spanning(en) met zich meebrengt. Dury weet dat de Luikenaars op de goede weg zijn, maar ziet niet in waarom Essevee geen tiende seizoenszege zou kunnen boeken.

"Standard heeft een heel sterke ploeg, maar verloor vrijdag wel in Lokeren. Copa was de matchwinnaar, dat zegt ook wel iets. Ze zijn niet onklopbaar maar kruipen stilaan wel uit het dal. Ze reageerden goed in Genk en speelden vervolgens een sterke match tegen OHL. Het is aan ons om te reageren na het puntenverlies tegen Mechelen. Standard is en blijft een PO1-kandidaat dus verwacht ik wel een felbevochten wedstrijd".

Met de interlands die deze week op het programma stonden, zag de coach van Essevee opnieuw enkele jonge sterkhouders hun vleugels uitslaan. Zo speelde Trajkovski met Macedonië tegen Slovenië en trok Skulason met Ijsland naar Andorra.

"Malanda, Godeau en Verboom zijn met de nationale ploeg op stage. Op zich vind ik dit beter dan een oefenwedstrijd. Ik heb eerder een signaal gegeven naar de bond toe opdat zij wat rekening zouden houden met onze spelers en wil daar niet meer over uitweiden. Wel volg ik hun internationale opdrachten goed op. Na de wedstrijd sms'en ze mij opdat we in geval van een blessure meteen kunnen anticiperen", aldus Francky Dury.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties