Interview Poppe: "Liefst zekerheid in maart"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Poppe: "Liefst zekerheid in maart"
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Manager Dirk Poppe gaf tekst en uitleg bij de aanstelling van Glen De Boeck. Hij legde de problemen uit van een promotie of behoud via de eindronde: "We willen zekerheid in maart. Dan kunnen we op tijd volgend seizoen voorbereiden."

Sander De Graeve in Beveren

"We ondervonden de moeilijkheden van een promotie via de eindronde. We hadden maar begin juni zekerheid dat we in eerste klasse zouden spelen", aldus Dirk Poppe, de manager van Waasland-Beveren.

Ook het feit dat Waasland-Beveren nog maar twee jaar bestaat is een nadeel: "We zijn een jonge club, we zijn niet het KSK Beveren dat jaren in eerste klasse speelde. Het provinciaal verleden van Waasland-Beveren ligt maar tien jaar achter ons. Het geloof van spelers en makelaars in onze club was niet erg hoog."

Snelle zekerheid

"Het duurde een hele tijd eer we bepaalde spelers konden aantrekken. Daarom is het nu ook belangrijk dat we zo snel mogelijk zekerheid hebben over het behoud naar volgend seizoen toe. Hopelijk kunnen we ons vanaf maart voorbereiden."

Voor die zekerheid moet Glen De Boeck zorgen: "Het is een jonge ambitieuze Belgische trainer. Zijn ouders wonen hier 500 meter vandaan. Hij beantwoordt aan het profiel dat de club vooropstelde. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten."

Poppe vond het ook belangrijk dat De Boeck gelooft in de mogelijkheden van de club: "De nieuwe trainer gelooft ook in de doelstellingen van deze club. Zonder dat geloof moeten we aan een dergelijke operatie niet beginnen."

Ivens

Verder hoopt Poppe nog steeds op een komst op huurbasis van Jonas Ivens: "Het is geen geheim dat wij daarin geïnteresseerd zijn, we brachten al een bod uit. Natuurlijk hoe meer het in de media komt, hoe meer andere ploegen zullen aankloppen bij Groningen."

Er komen waarschijnlijk nog spelers bij in de winter: "Onze prioriteit blijft de financiële gezondheid van de club. Met wat harder werken denk ik wel dat we wat kunnen doen in januari."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties