Zenit en Malaga in evenwicht

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Zenit en Malaga in evenwicht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zenit Sint-Petersburg en Malaga hebben in een spannend duel 2-2- gelijkgespeeld. De Russen moesten in eigen huis wel een 0-2-stand zien op te halen.

Zonder voorlopig te spelen doet Anderlecht een goede zaak om Europees te overwinteren, want de Russische kampioen Zenit Sint-Petersburg is niet verder geraakt dan een 2-2-gelijkspel tegen het al geplaatste Malaga.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, maar Malaga telde Zenit nadien in een mum van tijd haast volledig uit. Diego Buonanotte trof van dichtbij raak en een minuut later strafte de Paraguayaanse spits Roque Santa Cruz een blunder van doelman Malafeev af. Zenit was nadien wel de sterkste ploeg, maar het slaagde er niet in om grote kansen af te dwingen.

Na de rust kwam Zenit feller uit de kleedkamers. Vier minuten na de rust was de Portugees Danny al trefzeker nadat zijn inzet via de paal binnen ging. Vijf minuten voor affluiten zorgde Viktor Fayzulin voor de gelijkmaker. Na afloop van de wedstrijd pakte Bystrov nog een rode kaart voor commentaar op de wedstrijdleiding. Wil Zenit na de winterstop nog Europees spelen, moet het hopen op een draw tussen Milan en Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties