Interview Peeters: "Moeten naar een vaste kern"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Peeters: "Moeten naar een vaste kern"
Foto: © SC

Na het verlies van Gent tegen Lierse stonden de supporters de spelers op te wachten aan het oefencomplex. Ze eisen meer inzet van de spelers: "Ik kan de supporters begrijpen. We moeten naar een structuur werken met mensen die wedstrijden willen winnen."

Sander De Graeve in Gent

Bob Peeters kon nog geen selectie geven voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem: "We zitten met een groot aantal vraagtekens. Boere, Thijs, Corstjens en Skarabot zitten al zeker niet in de selectie. Savic en Cerimagic spelen met de beloften."

Gent moet zich herpakken na het verlies tegen Lierse: "Eigenlijk hebben we daar organisatorisch weinig weggegeven. Lierse heeft maar drie keer op doel geschoten en scoort twee doelpunten. Die doelpunten geven we dan ook nog weg in cadeauverpakking."

Met alle respect voor Lierse, Gent speelt morgen tegen een tegenstander van een ander kaliber: "Zulte Waregem is de revelatie van het seizoen. Die ploeg draait echt, ook al hadden ze het in de eerste helft tegen Standard moeilijker dan verwacht. Als de supporters achter ons gaan staan moeten we thuis kunnen winnen."

Ontevreden supporters

Diezelfde supporters stonden na het verlies in Lier de spelers op te wachten aan het oefencomplex: "Ik begrijp die supporters volledig. Ze hebben met respect hun punt duidelijk gemaakt, daarom ben ik ze ook gaan toespreken. Ze werden de laatste jaren nu wel verwend qua doelpunten en mooi voetbal."

"Die mensen betalen veel geld voor een ticket om AA Gent aan het werk te zien, dan is het normaal dat ze iets meer mogen eisen. Gent moet herkenbaar zijn voor al wie komt kijken, er moet een duidelijke visie zijn. We moeten naar een vaste kern toewerken die wedstrijden wil winnen en kwaliteit kan koppelen aan attitude."

Versterkingen

Wie niet wil meegaan in die visie heeft een probleem: "Iedereen moet mee in dezelfde richting, de spelers moeten competitief zijn, ook op training. Ze moeten overal de beste proberen te zijn. Wie daar niet in meegaat zal een probleem hebben."

Intussen werd al eens gekeken naar mogelijke versterkingen in de winterstop: "Er is een inventaris opgemaakt. De details daarvan ga ik niet geven, dat moet intern blijven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties