Interview "Ontslag van Geeraerd bij Waasland-Beveren is onterecht"
Fabian Morren
| 2 reacties
"Ontslag van Geeraerd bij Waasland-Beveren is onterecht"
Foto: © SC

Maandag al kon u bij ons lezen dat Roel Van Hemert niet helemaal blij was met een deel van de supporters bij Waasland-Beveren. De verdediger moest er na enkele maanden al opnieuw vertrekken. Overigens is hij het niet eens met het ontslag van Dirk Geeraerd.

Door Dirk Pieters

Waasland-Beveren verloor woensdag in de beker met 0-3 van Oostende. Van Hemert vindt het ontslag van Dirk Geeraerd overigens overdreven. Hij moest plaats maken voor Glen De Boeck.

"Dirk Geeraerd is echt een klasbak. Een zeer goede coach", zegt Van Hemert. "Hij heeft Waasland-Beveren ook echt boven de verwachtingen goed laten voetballen. Elke tegenstander had niets dan lof voor de ploeg. Maar hij is de dupe van het transferbeleid geworden. De coah kreeg niet de spelers voor bepaalde posities, die hij wel echt wilde hebben. Daarnaast kreeg hij spelers veel te laat in het seizoen. En hij had hetzelfde probleem als vele spelers: Hij kreeg géén krediet van die 70% supporters. Een trainer die de club naar eerste klasse loodste, hoe kan je die geen krediet geven vanaf dag 1 in een nieuwe seizoen? Onbegrijpelijk. Hoe kan een ploeg dan samen met een trainer optimaal presteren? Niet dus, dan krijg je dus een turbulente periode met de huidige resultaten tot gevolg. Dus voor mij is zijn ontslag onterecht, maar onvermijdelijk gebleken. Ik weet zeker dat hij terug opstaat in de toekomst. Dus schrijf hem zeker niet af.

Hoe ziet de toekomst van Roel Van Hemert er nu uit? Vast staat dat hij een nieuwe club zal moeten vinden. Daar is hij volop mee bezig.

"Ik train dagelijks voor mezelf. Ik start eerstdaags met een personal trainer die me via 1 op 1 lessen gaat laten afzien. Zo blijft mijn fysiek op orde en word ik zelfs conditioneel en fysiek door al deze training nog sterker. Met dit alles samen bereid ik me voor op een nieuwe club per 1 januari! Het voordeel van mijn situatie is nu dat je echt de tijd en ruimte hebt nu om echt goed uit te kijken naar een nieuwe club. Tot op heden zijn er 2 aanbiedingen uit Denemarken terug binnen gekomen en hebben enkele Belgische tweedeklassers geïnformeerd naar mij. Verder hebben we nu dus genoeg tijd om ook eens wat verder te kijken en daardoor zijn er nu een paar zeer interessante pistes gelegd die ook zeer interessant zouden kunnen worden. Al sluit ik ook niet uit dat er een echte verrassing zou komen. Eind december wil ik de knoop doorhakken."

Lees ook: "Zo'n fans als bij Waasland-Beveren maakte ik nog nooit mee"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties