Heylen: "Ik wil geen stappen overslaan"

Heylen: "Ik wil geen stappen overslaan"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Michäel Heylen is het opkomende talent van Anderlecht. De verdediger maakte tijdens de met 2-3 gewonnen NextGen-match tegen Wolfsburg weer indruk en hoopt mee te mogen gaan op winterstage met de A-ploeg.

Heylen tekende onlangs zijn eerste profcontract bij Anderlecht. "Alles gaat plots heel snel voor mij", zegt hij in HLN. "Een paar dagen nadat ik mijn eerste profcontract tekende op Anderlecht, viel ook de eerste oproepingsbrief voor de nationale beloften in de bus. Maar ik wil geen stappen overslaan. Bij mijn contractbesprekingen is er niet gezegd geweest dat ik volgend seizoen al in de A-kern zou zitten. Ik hoop wel na Nieuwjaar met de A-kern te mogen meegaan op winterstage, want meetrainen met de A-ploeg, daar leer je het meeste van."

Heylen is een bescheiden jongen. Naar eigen zeggen heeft hij veel te danken aan zijn jeugdtrainers. "Ik zeg het niet om mensen siroop aan de baard te strijken, maar eerlijk, Anderlecht heeft goede jeugdtrainers. Ik stak heel veel op van Geert Emmerechts bij de U16, die bleef hameren op het uitvoetballen. Van Yannick Ferrera, nu hoofdtrainer bij Sporting Charleroi, leerden we het mentale onderdeel van het voetballen beheersen. En persoonlijk weet ik dat ik heel veel van René Peeters heb opgestoken en veel aan hem te danken heb. Als ik sta waar ik nu sta, is het in grote mate dankzij hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties