Interview Vanoppen: "Wie niet wil, gaat er uit"

Vanoppen: "Wie niet wil, gaat er uit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was een teleurgestelde Patrick Vanoppen die vrijdagmiddag meer uitleg kwam geven bij het ontslag van Adrie Koster. De voorzitter van Beerschot richtte zich echter meer tot de spelersgroep: "Ik neem het de spelers meer kwalijk dan de trainer."

Johan Walckiers in Antwerpen

Vanoppen sprak zaterdag nog zijn vertrouwen uit in Koster. Vijf dagen later lag de Nederlander echter buiten. "Ik heb donderdag een gesprek gehad met Adrie en we zijn beiden tot de conclusie gekomen dat er te weinig garanties waren om in de toekomst meer successen te gaan boeken", aldus Vanoppen. "Na zeven maanden hebben we nog steeds het team niet dat we wilden creëren. We hebben samen beslist om te stoppen. Maar de spelersgroep mag gerust voor de spiegel gaan staan."

Waaruit geconcludeerd mag worden dat ook Koster het niet meer zag zitten met de huidige spelersgroep waar de laatste tijd de incidenten zich opstapelden. En dan spreken we niet alleen over het geval met Coulibaly. "Ik neem het de spelersgroep zeker meer kwalijk dan de trainer. Als de ego's zo groot zijn dat ze op het ploegbelang primeren, is dat heel spijtig. Ook in de affaire Coulibaly hadden de spelers dat wat meer mogen managen. Wij zijn geen schoolmeesters hé. Het team moet ook wat volwassenheid tonen. Ik verwacht een antwoord van de spelers, nu zaterdag al."

"Wie niet wil, gaat eruit"

Dat Koster de dupe werd van de slechte resultaten steekt bij Vanoppen. "Ik heb slecht geslapen vannacht, want ik moet afscheid nemen van een gentleman. We zullen ook aantonen dat we het niet eens zijn met de werkwijze van de spelers. We willen niet gegijzeld worden door een spelersgroep. En er zijn twee transferperiodes. Al wie niet wilt, gaat er uit. Dat kan ik jullie garanderen. We moeten ook niet veralgemenen. Er zijn volwassen spelers bij, maar zij die hun ego niet opzij kunnen zetten, zullen het voelen. Ze beseffen niet dat ze het team en hun eigen carrière schaden."

"In het begin van het seizoen was iedereen nog lovend over ons toen we vijfde stonden. Negen matchen later is dat allemaal gedraaid. Er zijn dingen gebeurd, maar daar wil ik niet over uitwijden. Ik ga ook geen namen noemen, want ik moet nog met die jongens werken, maar ze mogen zich verwittigd voelen. Dat heb ik hen ook gezegd in de kleedkamer."

Een nieuwe trainer moet er nog niet direct verwacht worden. "We hebben er nog niet over nagedacht. We krijgen wel massa's sms'jes met kandidaturen, tot de gekste namen toe. We laten alle hypotheses open. Maar om op de geruchten van die investeerders te reageren: ik en niemand anders kies de nieuwe trainer. Wim De Corte? Het kan dat hij doordoet tot het einde van het seizoen, maar ik zeg het: we zullen pas zondag en maandag gesprekken beginnen voeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties