Witsel wijst Zenit met 2 goals de weg

Fabian Morren
| 9 reacties

Zenit Sint-Petersburg heeft vrijdagavond met 2-4 bij Spartak Moskou gewonnen. De thuisploeg hield aan het einde nog negen spelers over. Axel Witsel was de matchwinnaar met twee goals.

Hulk bracht Zenit in de 21ste minuut op voorsprong, maar nauwelijks vijf minuten later stelde Artem Dzyuba al gelijk. Dankzij een laag, hard schot van Witsel ging Zenit toch met een voorsprong de rust in.

Na rust werd de thuisploeg tot tien herleid na de tweede gele kaart voor Nicolas Pareja (ex-Anderlecht). Nauwelijks twee minuten later blunderde de doelman op een inzet van Witsel: 1-3. De wedstrijd was gespeeld en Roman Shirokov maakte er nog 1-4 van. Via Emenike kon Spartak toch nog wat tegen doen (2-4).

In de blessuretijd kreeg ook Juan Insaurralde nog een rode kaart. Bij Zenit speelden Witsel én Lombaerts de hele wedstrijd.