Roger Vanden Stock tevreden over CL-campagne

Roger Vanden Stock tevreden over CL-campagne
Foto: © SC

Morgenavond speelt Anderlecht zijn zesde en laatste wedstrijd in de poulefase van de Champions League. In Malaga proberen ze een Europese overwintering te bewerkstelligen. Voorzitter Roger Vanden Stock is alvast tevreden.

Voorlopig staat Anderlecht op de vierde en laatste plaats in de groep met Zenit Sint-Petersburg, Malaga en AC Milaan. Toch is het afgelegde parcours volgens Vanden Stock hoopvol: “We hebben ons getoond in de Champions League en daar ben ik zeer tevreden over. We speelden aanvallend en aantrekkelijk voetbal. We groeien elke jaar en zijn op de goede weg om opnieuw een rol van betekenis te spelen op het allerhoogste niveau.”

Financial Fair Play

Door de financiële problemen waar Malaga mee sukkelt, heeft Anderlecht nog een waterkansje om via een omweg zich te plaatsen voor de Champions League.  “Wij spelen het spel eerlijk. Als anderen dat niet doen en wij kunnen daar van profiteren, zal ik ook blij zijn. Kwalificatie is kwalificatie, maar we hebben ons lot voor de derde plaats zelfs niet meer in eigen handen. We hopen dat AC Milan de Russen een pak rammel gaat geven en dat we iets kunnen rapen in Malaga, maar dat wordt niet simpel. Ik geef ons een kans op vier.”

De ploeg bij elkaar houden na dit seizoen wordt moeilijk, weet ook de voorzitter. “Alle topclubs houden ons goed in de gaten, maar het zou schitterend zijn als we deze ploeg nog een jaar langer kunnen samenhouden”, besloot de voorzitter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties