Been: "We gaan vol voor groepswinst"

Been: "We gaan vol voor groepswinst"
Foto: © SC

Mario Been is duidelijk: de eerste plaats in de groep van de Europa League is heel belangrijk voor Racing Genk. Als Genk niet verliest van Bazel wordt het groepswinnaar en loot het zo een op papier meer haalbare kaart in de volgende ronde. Ook financieel is groepswinst een goede zaak.

Genk moet minstens een punt pakken tegen de Zwitsers om zich tot winnaar van de groep te kronen. “De match tegen Bazel is heel belangrijk, we willen eerste worden in onze poule”, aldus trainer Mario Been tegen Het Nieuwsblad. Met een eerste plaats vermijdt Genk de andere groepswinnaars in de Europa League, alsook de vier ploegen uit de Champions League met de beste coëfficiënt.

Maar ook financieel kan Genk opnieuw een goede zaak doen: een winstpartij levert 200.000 euro op, en ook het geldelijke verschil tussen eerste en tweede worden in de poule is 200.000 euro. Samen betekent dat toch weer een mooi appeltje voor de dorst voor Genk, dat vorig jaar weliswaar al een grote winst maakte.

Akkoordje met Bazel?

Vanuit Videoton zal mogelijk met argusogen uitgekeken worden naar de wedstrijd tussen Genk en Bazel. De Zwitsers zijn nog niet geplaatst voor de volgende ronde, maar hebben aan een punt wel genoeg om dit te doen. Met een gelijkspel is Genk groepswinnaar en Bazel geplaatst, maar Mario Been is niet van plan om iets af te spreken. “We gaan vol voor de eerste plaats. Ik heb geen idee waarom we voor een gelijkspel zouden moeten spelen. We zijn het de fans verplicht er een mooie wedstrijd van te maken”, besloot de coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties