Vertonghen blij met doelpunt

Sander De Graeve

Jan Vertonghen kon eindelijk zijn eerste goal voor Tottenham maken, die op Manchester United werd uiteindelijk als owngoal geboekt, en het was een belangrijke. Vertonghen scoorde de enige goal in de gewonnen wedstrijd tegen Swansea.

Daardoor sprong Tottenham over Everton. “Een heerlijk gevoel na die goal”, aldus Vertonghen aan Het Laatste Nieuws. Spurs kon dankzij de goal de overwinning binnenhalen al was het aan het eind nog bibberen voor Tottenham.

Niet door flitsend spel van Swansea, wel door de reputatie van Tottenham. De ploeg kreeg dit seizoen vooral goals tegen na de 80e minuut. Vorige week zag het zo een zege tegen Everton uit handen glippen na twee goals in blessuretijd.

“We kennen die statistiek, maar meer doen dan ons tot de laatste minuut concentreren kunnen we echt niet. Daar heeft Villas-Boas ons deze week nog op gewezen. In dat opzicht was het spijtig dat die 2-0 vandaag uitbleef."