Interview Kljestan: "Hoop dat Biglia blijft tot eind dit seizoen"

Kljestan: "Hoop dat Biglia blijft tot eind dit seizoen"
Foto: © SC

Zondag speelt Anderlecht de topper tegen Genk. Bij winst kan de Brusselse leider zijn voorsprong op de Limburgers al uitdiepen tot 14 punten. Zelfs bij halvering lijkt dat al een serieuze kloof. "We willen onze winning streak aanhouden tot Nieuwjaar", waarschuwt Sacha Kljestan alvast.

Sacha, we hebben de statistieken even opgezocht. Anderlecht wint 72 procent van zijn punten met jou in de basis en slechts 42 procent zonder jou.

"(lacht) Dat zijn mooie statistieken. Ik denk wel dat ik balans aan het team bijbreng. We spelen nu op een goed niveau en wonnen acht wedstrijden op rij. Dat is niet zo makkelijk, in eender welke Europese competitie. En we willen er tien van maken voor de winterstop."

De tandem Kljestan-Biglia is heel belangrijk voor dit Anderlecht. Zie je Lucas blijven in januari?

"Kijk, in een perfecte wereld hopen we natuurlijk dat hij blijft. Maar in ons achterhoofd weten we allemaal dat Lucas een hogere competitie aan kan. We gunnen hem ook een transfer."

Moet de club een vervanger aantrekken indien hij vertrekt?

"Dat is aan het bestuur en de trainer om uit te maken. Lucas is sinds hij hier is een heel speciale speler geweest, heel belangrijk voor ons. Om hem te vervangen ga je nergens een goedkope speler vinden. Maar die afweging moet het bestuur maken."

Heb je er met hem over gesproken?

"Nee, niet echt. We proberen hem allemaal wel aan te praten dat hij moet blijven tot het einde van het seizoen. (lacht) We willen graag samen met hem nog een titel vieren. Maar er wordt zoveel over hem geschreven, zelfs toen ik hier nog niet was. Wat is er allemaal van waar, want hij wordt elke week aan een andere club gelinkt."

Tegen KV Mechelen liet hij alvast zien dat hij je apprecieert. Hij gaf je de kapiteinsband.

"Dat heeft me heel veel plezier gedaan. Het toont toch aan dat Lucas me respecteert. Ik voel me ook een leidersfiguur in de kleedkamer. Ik probeer jonge gasten als Praet, Bruno en Kaminski te helpen. Maar ook de jongens die niet veel aan spelen toekomen. Die hebben het nog het meeste nodig."

De wedstrijd tegen Genk dan. Jullie moeten het doen zonder Mbokani.

"Iedereen weet dat Dieu een heel belangrijke speler is voor ons. Maar De Sutter deed het ook goed toen hij er niet was. Tom heeft de juiste mentaliteit. Misschien heeft hij niet dezelfde scorecapaciteiten, maar hij heeft er andere. Hij werkt zich elke keer te pletter."

Wat denk je van Genk?

"Het is een ploeg die bij de drie beste van België zit. Ze zijn goed begonnen en hebben daarna een beetje een dipje gehad. Een punt op Genk? (aarzelt) Nee, we gaan voor de drie punten. Om onze winning streak vol te houden en om de kloof nog wat uit te diepen."

Kan die wedstrijd niet makkelijker worden dan de voorbije weken? Genk speelt immers voetbal terwijl de rest tegen jullie de laatste weken een muur optrok.

"Genk speelt goed voetbal, maar ik herinner me nog de play-offs van vorig seizoen toen ze bij ons kwamen winnen. Ginder speelden ze dan een open wedstrijd en scoorden we vier keer. Ik hoop natuurlijk op het tweede (knipoogt)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties