Interview Meunier: "Heb de kwaliteiten voor rechtsback"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Meunier: "Heb de kwaliteiten voor rechtsback"
Foto: © SC

Thomas Meunier stond tegen Marítimo voor het eerst op de rechtsachter. De vleugelspits begint zich nu meer en meer op zijn gemak te voelen op die positie: "Ik heb kwaliteiten die je kan gebruiken als rechtsback."

Door Sander De Graeve

"Momenteel train ik op de rechtsachter", aldus Thomas Meunier. "Voor mij maakt het niet uit waar op het veld ik sta, als ik maar aan spelen toekom. De iets andere oefeningen op training vormen ook geen probleem voor me."

Meunier ziet voordelen aan de positie van rechtsback: "Ik heb er meer tijd aan de bal en ik kan me ook offensief uitleven. Ik heb er ook de kwaliteiten voor, een back moet technisch goed zijn én een erg goede fysiek hebben."

De jonge speler was geblesseerd wanneer Garrido aankwam: "Ik ben nog steeds fysiek niet 100%, na 2,5 maanden niet getraind te hebben. Ik heb wel geen last meer. Toen ik terugkwam liep het offensief goed, al zijn Beerschot en Waasland-Beveren natuurlijk geen waardemeters. Als het goed loopt, is het logisch dat ik daar niet meteen mijn positie kan innemen."

Geloof in titel

"De coach ziet me nu in een andere rol maar dat wil ook zeggen dat ik nog in zijn plannen voorkom. Als hij geen geloof in me zou hebben, zou hij me toch niet laten omtrainen tot rechtsback?" Even werd de vergelijking gemaakt met Gillet, een offensief ingestelde speler die nu ook opnieuw rechtsachter speelt.

"Ik heb nog een lange weg te gaan. Gillet zit al bij de nationale ploeg en heeft veel meer ervaring dan mij." Meunier gelooft ook nog in de titel: "Die is bij ons nog niet vergeten, als we in januari derde staan, dan mogen we dat nog als doel stellen. Staan we echter vijfde, dan wordt Europees voetbal het mikpunt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties