Roda JC pakt drie levensbelangrijke punten

Roda JC is met 2-4 gaan winnen op het veld van VVV. De ploeg uit Kerkrade komt met de zege weg van de gedeeld laatste plaats en staat nu naast VVV.

De thuisploeg was nochtans beter aan de wedstrijd begonnen. Vlak voor rust zorgde dat ook voor een voorsprong via Linssen. Toen enkele minuten na rust Maguire de voorsprong verdubbelde, leken de punten voor de ploeg uit Venlo binnen.

Maar toen kreeg de wedstrijd een heel andere wending. Lebedynski scoorde de aansluitingstreffer voor de bezoekers en nauwelijks drie minuten later maakte de Belg Delorge er zelfs al 2-2 van. Weer twee minuten later kwamen de bezoekers zelfs al aan de leiding, na een doelpunt van Fledderus op assist van die andere Belg Monteyne.

Nog was het niet gedaan, want Sutchuin Djoum maakte vijf minuten later ook nog een doelpunt om de zege van Roda JC ogenschijnlijk veilig te stellen. Een minuut later moesten de bezoekers echter met 10 verder na de uitsluiting van Danilo Pereira. De daaropvolgende strafschop werd echter gemist door van Haaren. Daarna viel de wedstrijd weer wat stil, waardoor de drie punten binnen zijn voor Roda JC.