Supportersclubs KV Mechelen ontgoocheld over aanvangsuur 22ste speeldag

Supportersclubs KV Mechelen ontgoocheld over aanvangsuur 22ste speeldag
Foto: © SC

De vzw Malinwa, Federatie van Supportersclubs van KV Mechelen, en de Supportersraad van KV Mechelen zijn het niet eens met de aanvangsuren van de wedstrijden op tweede Kerstdag. Die beginnen om 14u30 terwijl die dag bij ons geen officiële feestdag is en veel mensen dus moeten werken.

Geachte mensen, sportliefhebbers, rechtenhouders van Belgacom, Voo en Telenet,

We richten dit schrijven tot jullie als rechtenhouders van de beelden van de Belgische eerste klasse.
Reeds enige tijd geleden, bij de voorstelling van de kalender van het Kerstvoetbal, viel op dat er enkele wedstrijden zouden plaatsvinden op tweede Kerstdag in de namiddag (14.30).
                 
Wij hebben er als supporters alle begrip voor  dat rechtenhouders proberen om de wedstrijden zo te spreiden met een optimaal bereik van zoveel mogelijk kijkers. Dat hiervoor wedstrijden op een ‘vreemd’ uur plaatsvinden is een rechtstreeks gevolg hiervan. Echter, waar ‘Boxing Day’ in Groot Brittannië een traditie is, is dit daar ook een officiële feestdag waarbij de mensen dus niet moeten werken.

Supporters willen graag zoveel mogelijk wedstrijden van hun favoriete ploeg bijwonen en hebben hier erg veel voor over, zowel financieel als qua planning. Dit is echter een brug te ver, als federatie van KV Mechelen moesten we dus reageren.  Zowel onze federatie als het bestuur van KV Mechelen werd overstelpt met reacties van supporters maar ook van medewerkers die extra vakantie moeten nemen.

Aangezien we steeds willen kiezen voor het overleg, hebben we contact genomen met het bestuur van onze eigen club en lieten we het agenderen op de vergadering van de Pro League. Onze verbazing was/is groot als we horen dat de wedstrijden op dat moment moeten plaatsvinden van de rechtenhouders, in casu Belgacom, Voo en Telenet.

En net daarom schrijven we deze open brief; met de beste wil van de wereld kunnen we niet begrijpen dat een beslissing als deze, wanneer blijkt dat een aantal voorwaarden niet werden vervuld toch kan gehandhaafd worden? Onze vragen richting Pro League over het waarom krijgen eenzelfde antwoord, het zijn de rechtenhouders die dit zo willen….

Dit creëert bij veel supporters het gevoel dat Belgacom, Voo en Telenet deze beslissingen nemen, zonder rekening te houden met een andere belangrijke partij, de supporter. Ze voelen zich alleen, aan de kant geschoven en vooral niet begrepen.

Er rest ons dan ook niets anders dan deze open brief te richten naar jullie, we hebben immers gezamelijke doelen, ook jullie willen wedstrijden in beeld brengen met volle sfeervolle stadions, liever dan publiekshots waarin supporters protesteren tegen beslissingen en nog meer tegen de zenderhouders.

Wij willen een open, spannende competitie, waarin elke ploeg, gesteund door zoveel mogelijk supporters er voor gaat!

We merken echter dat door beslissingen als deze, de supporters in de kou worden gezet.
Wellicht is het nu wegens logistieke redenen te laat om de wedstrijd nog te verplaatsen maar durven hopen dat twee belangrijke stakeholders van het voetbal, supporters en rechtenhouders, samen kunnen bekijken hoe zulke toestanden vermeden kunnen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties