Interview Vanaudenaerde: "Sommige jongens moeten het hoofd leegmaken"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Vanaudenaerde: "Sommige jongens moeten het hoofd leegmaken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gunther Vanaudenaerde is blij dat de winterstop eraan komt. Hij wil nog één keer alles geven tegen Zulte Waregem maar hij merkt dat sommige ploegmaats de winterstop broodnodig hebben.

door Robby Morren

De verdediger was teleurgesteld dat OHL de drie punten niet thuis kon houden tegen Lierse. Hij was ook boos dat bij de eerste tegengoal de afspraken niet werden nagekomen. “De teleurstelling is groot want tegen deze ploeg mag je nooit twee keer achter komen", vertelt hij in een gesprek met Voetbalkrant.

Afspraken niet nageleefd
“We hebben in het begin wel geprobeerd om te voetballen maar ons tempo lag te laag. Toch kregen we een goede kans via Chuka maar die ging niet binnen. We kregen dan een eerste waarschuwing op corner en de volgende hoekschop kregen we een goal tegen. Dat mag niet gebeuren. Onderlinge afspraken moeten nageleefd worden. Daar moeten we toch eens goed over praten.”

“We kwamen daarna wel beter in de match en kregen enkele mogelijkheden. Vanop de stip konden we op gelijke hoogte komen en dan kwamen we door een hele domme penalty weer op achterstand. Die strafschop mag nooit vallen. Het is jammer dat we niet wonnen maar uiteindelijk kwamen we nog goed weg.”

“Nu is er nog één match voor de winterstop, naar Zulte Waregem. Dat is nooit makkelijk maar ik hoop dat het veld daar iets beter zal zijn. We moeten nog één keer alles geven en dan kunnen de hoofden even worden vrijgemaakt.”

Hoofden leegmaken
Vanaudenaerde merkt dat niet iedereen nog op niveau acteert. “Ik wil geen namen noemen maar voor een paar jongens is het toch wel belangrijk dat de kopjes nu even kunnen worden leeggemaakt. We moeten zorgen dat iedereen na de winterstop terug fris is, het is nodig. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties