Simons geniet van terugkeer naar Jan Breydel

Nicolas Delacourt
| 4 reacties
Simons geniet  van terugkeer naar Jan Breydel
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Timmy Simons gaf zondag de aftrap voor de match van zijn ex-team Club Brugge tegen Kortrijk. De (ex-)Rode Duivel was blij om nog eens in het Jan Breydel-stadion te vertoeven.

Het bestuur van Club Brugge had Timmy Simons, nu titularis bij Bundesliga-team Nuremberg, al eerder enkele malen uitgenodigd om een thuismatch bij te wonen. "Het is er nooit eerder van gekomen omdat het niet evident is als je in Duitsland speelt. Maar nu tijdens de feestdagen hebben we vrij, en is het geweldig om eens een wedstrijd bij te wonen", aldus de Brugse ex-kapitein op de website van Club Brugge.

"Het is de eerste keer in acht jaar dat ik hier terug ben en het doet natuurlijk deugd om alle mensen nog eens terug te zien en te bedanken voor de schitterende tijden die ik hier beleefd heb." Het is voor Timmy niet gemakkelijk om hét hoogtepunt uit zijn periode bij Club uit te kiezen. "Er waren zoveel hoogtepunten. De kampioenenmatch tegen Anderlecht, de kwalificatie voor de Champions League, wedstrijden tegen Lyon, noem maar op. Dat waren voor mij hoogdagen, en ik heb in die vijf jaar erg genoten van het voetbal hier in Brugge."

Simons' carrière begon bij KTH Diest, de ploeg waar hij zijn opleiding kreeg. In 1998 vertrok hij naar eersteklasser Lommel SK, waar hij zich al snel in de eerste ploeg speelde. Na een sterk tweede seizoen bij Lommel, verhuisde hij in 2000 naar Club Brugge.

Simons dwong er in het seizoen 2000/2001 meteen een plek in het eerste elftal af. Hij groeide in geen tijd uit tot sterkhouder bij de Belgische topclub en kreeg na enkele seizoenen de aanvoerdersband ten nadele van ouderdomsdeken Gert Verheyen. In 2002 werd hij ook beloond met de Gouden Schoen. Met Club Brugge werd hij 2 keer Belgisch landskampioen en won hij ook twee keer de Belgische beker. Simons was bij Club Brugge de vaste strafschopnemer: zijn penalty's gingen er haast altijd in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties