STVV-preses: "Helft van de spelers jonger dan 21"

Fabian Morren
| 13 reacties
STVV-preses: "Helft van de spelers jonger dan 21"
Foto: © SC

Sint-Truiden moet vier spelers sterkhouders laten gaan. Ook op het secretariaat werden mensen ontslagen. De club moet zwaar saneren en dit zijn de gevolgen.

"Ik heb de vier spelers ingelicht dat - door financiële motieven - zij verzocht worden om de club te verlaten. ze mogen gratis weg. ons gaat het erom hun lonen niet meer ten laste te hebben", vertelt voorzitter Bart Lammens.

"Wij moéten jonge spelers nu tot waarde laten komen. De helft van de ploeg zal bestaan uit spelers onder de 21 jaar. een derde van het budget van onze club moet in de toekomst gehaald worden uit uitgaande transfers, dat kan alleen maar als je jongeren voluit laat spelen."

Eén van de spelers die moet vertrekken is Grégory Dufer. Zes maanden geleden kreeg hij nog een contractverlenging aangeboden. "Kijk, als je de ambitie om meteen weer te promoveren hebt, probeer je de sterke mannen aan boord te houden", reageert de voorzitter in HBvL.

"Maar nu zijn we aan de realiteit gekomen. De kans dat we stijgen is klein geworden. ik kan niet opnieuw zes maanden wachten om dan vast te stellen dat we dan twee miljoen verlies geleden hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties