Been: "Nederlaag van woensdag wegpoetsen"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Been: "Nederlaag van woensdag wegpoetsen"
Foto: © SC

Mario Been weet dat Genk zich geen puntenverlies kan veroorloven tegen Charleroi. Hij heeft zijn spelers gevraagd gepast te reageren na de 0-1 nederlaag tegen Zulte Waregem.

Robby Morren in Genk

Genk haalde met Ojo en Kara twee nieuwe spelers. Alle posities hebben een dubbele bezetting en de verschillen tussen de spelers zijn niet groot. Mario Been vindt het allemaal best zo want van de concurrentie wordt elke speler beter. 

"De verschillen in onze kern zijn niet al te groot en dat is fijn. Elke speler wordt daar beter van. Als je een topclub wil zijn of worden dan moeten de spelers onderling uitmaken wie zal spelen. Dat gebeurt op basis van hoe je traint en hoe je speelt. Als een bepaalde speler teleurstelt tijdens een wedstrijd en iemand anders doet het goed op training, dan is die keuze voor mij niet zo moeilijk."

Nederlaag wegpoetsen
Na de thuisnederlaag van woensdag tegen Zulte Waregem en de 1 op 9 voor de winterstop vraagt de Nederlander een reactie van zijn spelers.

"Wij willen de nederlaag van woensdag wegpoetsen. Ik mag aan de ploeg wel vragen om de drie punten thuis te houden en dat moeten wij ook uitstralen. We kunnen het ons een stuk makkelijker maken naar het verdere verloop van de competitie door zo snel mogelijk zekerheid te verwerven van een plaats in de top zes."

Genk won de heenwedstrijd tegen de Karolo's met 1-2 na een doelpunt in de slotseconden van de wedstrijd. "Gelukkig wonnen we toen maar dat was een dramatisch slechte wedstrijd", herinnert Been zich. 

"Wij hebben voor de winterstop veel te veel punten verloren tegen de kleinere ploegen, zelfs in thuiswedstrijden. Dat moet normaal toch onze kracht zijn. Daar kunnen we gewoon niet tevreden over zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties