Interview Mathijssen: "Ik kan hier niet gelukkig mee zijn"

Mathijssen: "Ik kan hier niet gelukkig mee zijn"
Foto: © SC

Beerschot is de laatste maanden uit elkaar gevallen. Wat doe je als er stukken zijn? Je vraagt een puinruimer. En met Jacky Mathijssen heb je dan natuurlijk de geknipte persoon in de buurt. De 'puinruimer' werd woensdagnamiddag voorgesteld. Hij tekende een contract voor 2,5 seizoenen

Jacky Mathijssen is terug op het Kiel nadat hij in april vorig jaar aan de kant werd geschoven. Een vreemde beslissing en ook voor de Limburger is het een rare situatie. Hij gaf zelf meer uitleg, want voorzitter Patrick Vanoppen was belet. "Ik ga duidelijk zijn: hier zit geen gelukkig mens. Veel trainers zouden in mijn positie 'haleluja' beginnen roepen zijn en champagne ontkurkt hebben. Maar ik ben ontgoocheld. Toen ik hier vertrok waren er mensen die vlugger wilden gaan terwijl ik de deur toch opengezet had naar meer", zei Mathijssen.

"Als je ziet welk dramatisch jaar Beerschot daarna gehad heeft, kan je niet gelukkig zijn. Als ik zie waar ik verleden jaar stond met deze club en moest vertrekken en waar ze nu staan... Nee, dan is dit een teleurstelling. Als er dan mensen om hulp komen roepen die je een jaar geleden te verstaan gaven dat het niet snel genoeg ging, weet je dat het moeilijk was voor mij. Ik zat hier niet op te wachten. Maar als er één man is die je de ene dag tot wanhoop kan drijven en de andere dag kan overtuigen weer te starten dan is het wel Patrick Vanoppen."

"Samen met De Corte of niet"

Met de aanstelling van Mathijssen wordt Wim De Corte weer assistent. "Ik heb Wim gisterenmorgen (dinsdag) gebeld nadat de club met mij contact had gezocht. Ik wou polsen of hij bereid was de twijfel weg te nemen en een stap terug te doen. Het was voor hem geen makkelijke beslissing, maar ik heb veel respect dat hij die maakte. Ik apprecieer dat enorm. Voor mij was het ook duidelijk: het was samen met Wim of niet. Er waren geen andere mogelijkheden", liet Mathijssen weten.

Want Mathijssen ziet een belangrijke rol weggelegd voor De Corte. "Ik wil zo snel mogelijk punten pakken en daarvoor moet ik de groep leren kennen. Ik wil zo snel mogelijk op ontdekkingsreis in de kern en Wim kan dat proces enorm versnellen. Ik ben er van overtuigd dat deze groep zich kan redden. Deze gasten moeten de mentaliteit en de drive terugvinden."

Beerschot haalde de voorbije weken er nog heel wat spelers bij, maar daar heeft Mathijssen geen kritiek op. Er mogen ook geen bepalende spelers meer vertrekken. "Ik denk wel dat iedereen er zich van bewust is dat je nu geen belangrijke spelers mag laten vertrekken en dat je die allemaal nodig hebt. De spelers die nu in de B-kern zitten, zullen ook niet terugkeren. Behalve als de twijfel toeslaat bij mij, dan kan er vanalles gebeuren", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties