Reactie De Sutter: "Er wordt van mij verwacht dat ik scoor"

De Sutter: "Er wordt van mij verwacht dat ik scoor"
Foto: © SC

Tom De Sutter zit al aan tien doelpunten dit seizoen, enkel veldgoals, dus geen strafschoppen. Wat moet Anderlecht met hem gaan aanvangen indien Mbokani terugkomt. John van den Brom ziet hem immers nog steeds als vervanger.

Een luxevervanger dan wel, want De Sutter schiet en kopt ze er met de ogen dicht binnen. Ook tegen Lokeren deblokkeerde hij de situatie met een rake kopbal. "Maar wat een mooie voorzet van Oli", betrok hij ook Deschacht in de lof. "Er wordt verwacht dat ik die ballen afwerk. De normaalste zaak van de wereld? Dat niet, maar ik sta er om te scoren. Op zo'n moment beslis je op een fractie van een seconde om de doelman tegenvoets te proberen pakken."

Bij de viering ging hij ook even met beide handen naar de oren, want hij werd door het Lokerse publiek op de korrel genomen. "Ik wist niet wat ik gedaan had", lachte De Sutter. "Ze namen me nogal op de korrel, zeker omdat ik in het begin een paar foutjes had gedaan. Maar ik deed dat gebaar met alle respect voor de Lokerse supporters hoor."

Anderlecht had het niet makkelijk, want de ideeën kwamen maar niet. "Lokeren stond heel goed", vond De Sutter. "We hadden het heel moeilijk om de ruimte te vinden. Dat deden we niet goed."

Kanu miste alweer een paars-witte strafschop. De Sutter nam er dit seizoen nog geen enkele. "Ik heb er nog nooit één genomen in eerste klasse", grijnsde hij. "Misschien moet ik het maar eens proberen. Dan hebben we dat ook alweer gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties