Diabaté: "Gehaald als centrale verdediger"

Diabaté: "Gehaald als centrale verdediger"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Diabaté staat vooral bekend als linksachter die af en toe kan depanneren in het centrum van de verdediging. Bij zijn transfer naar Standard werd hem echter verteld dat hij in de eerste plaats gehaald werd voor de positie centraal.

“Ik voel me op mijn gemak op beide posities”, aldus Diabaté aan La Dernière Heure. “Bij Dinamo Boekarest speelde ik zowel op de linksachter als centraal. Bij Dijon zag me meer een linksback in me. Ik geloof dat ik polyvalent ben.”

De Ivoriaan heeft vooral matchritme tekort: “Dat klopt maar ik ken mezelf. Ik ben klaar om onmiddellijk te spelen. Dit seizoen liep het niet goed tussen mij en de coach maar daar wil ik liever niet op ingaan.”

Bij Standard vindt hij een coach terug die wel in hem geloofde: “Het is Mircea Rednic die me naar Dinamo haalde na een tornooi in Toulon. Ik was daar aanwezig met mijn nationale ploeg. Ik weet echter dat hij me geen cadeaus gaat geven, ik moet strijden voor mijn plaats.”

Zijn eerste indruk van Standard is alvast goed: “Het is een grote club met veel geschiedenis en traditie. Het publiek is erg warm en dat motiveert de spelers. Standard speelt tactisch goed en is sterk aan de bal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties