Interview Raman: "Dromen van Barcelona"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Raman: "Dromen van Barcelona"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Benito Raman van AA Gent zit nu reeds een maand op huurbasis bij Beerschot. Voetbalkrant.com kon hem exclusief spreken. De beide ploegen vergelijken is moeilijk: "Er wordt bij allebei goed gewerkt en goed getraind, dat is zeker. Hier spreken wel meer spelers Nederlands."

Door Sander De Graeve

Bij AA Gent vloog hij na een interview naar de B-kern. Dat kwam uitgerekend nadat hij in de basis mocht staan. Daarna geraakte hij niet meer in de ploeg: “Het was mijn eigen schuld. De journalisten wisten hoe ze mij moesten aanpakken. Als er iets op mijn maag ligt, zeg ik het meestal ook al is het negatief. Dat is mijn karakter. Ik heb eruit geleerd. Daarna geraakte ik niet meer in de basis maar ik ben tevreden dat Gent me de kans gaf om naar Beerschot te gaan.”

Hij kreeg de kans niet om zich te bewijzen onder Fernandez. De nieuwe trainer kwam pas aan nadat hij naar Beerschot trok: “Je weet nooit wat het wordt, evengoed stuurt hij me terug naar de B-kern. Ik weet wel dat Spaanse trainers doorgaans van iets technischere spelers houden. Ik kreeg ooit het compliment dat ik een ideale speler ben voor het Spaanse voetbal. Ik moet me eerst hier bewijzen en dan kan ik misschien naar een grotere competitie.”

"Als mijn top in België ligt dan is dat zo"

Fernandez zei dat hij nog een snelle speler zocht die op de flank een man voorbij kan, het profiel Raman dus: “Als ik goed speel tegen Gent kan ik hem misschien overtuigen maar dan is de transferperiode voorbij. Ik denk ook niet dat Gent me terug gaat halen. Beerschot zou dat ook niet toelaten. We zien wel na het seizoen. Het wordt sowieso afwachten. Gent heeft veel spelers nu en misschien pas ik toch niet in het plaatje van de trainer. Dan moet ik misschien opnieuw op zoek naar een transfer op huurbasis.”

De Spaanse competitie is een droom maar Raman staart er zich niet op blind: “Ik wil gewoon zo hoog mogelijk geraken, als mijn top in België ligt dan is dat zo. Als het in Duitsland, Engeland of Spanje is zal ik zeer tevreden zijn.” Zijn droomploeg? “FC Barcelona, zoals bij veel spelers.” Ook zijn voorbeelden zijn geen verrassing: “Messi en Agüero, daar kijk ik erg naar op.”

Om die top te halen ziet Raman nog punten waarop hij kan verbeteren: “Mijn kopspel en mijn linkervoet, daar is nog werk aan. Ik ben wel al veel sterker geworden in duel. Als er een man in mijn rug zit kan ik hem makkelijker afhouden.”

Morgen kan u hier de vooruitblik van Raman naar de wedstrijd tegen zijn AA Gent lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties