Charleroi krijgt voorwaardelijke straf

Niels Ceulemans
| 5 reacties
Charleroi krijgt voorwaardelijke straf
Foto: © SC

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond heeft beslist dat Charleroi voorwaardelijk veroordeeld blijft tot het spelen van één wedstrijd achter gesloten deuren.

De straf treedt op elf februari 2013 in werking, gedurende één jaar. Wanneer er incidenten zouden plaatsvinden, dan wordt de club effectief veroordeeld tot het spelen van twee wedstrijden zonder toeschouwers.

Door het wangedrag van zijn supporters tijdens de Waalse derby werd de club al voorwaardelijk gestraft. Er werden vuurpijlen afgeschoten en zitjes op het veld gegooid. Scheidsrechter Serge Gumienny moest de wedstrijd zelfs even stilleggen.

De Zebra's gingen toen in beroep tegen hun straf. “Ondanks al onze inspanningen kan je immers nooit honderd procent zeker zijn dat dit niet opnieuw zal gebeuren", aldus Mehdi Bayat in HNB. "We vinden dat de commissie te weinig rekening gehouden heeft met al wat we al gedaan hebben om zulke incidenten te vermijden.

Bovendien deden de feiten zich voor op verplaatsing, waar we niet alle kaarten zelf in handen hebben. We betwisten ook de rechtsgeldigheid. Het FIFA-reglement voorziet slechts een boete voor dergelijke incidenten." De Geschillencommissie oordeelde hier dus anders over.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties