Fernandez: "Focus ligt nog altijd op behoud"

Thomas Eeckhout
| 5 reacties
Fernandez: "Focus ligt nog altijd op behoud"
Foto: © SC

AA Gent won vorige week voor het eerst sinds oktober een competitiewedstrijd en kan zo iets vrijer ademen onderin het klassement. Toch zijn de Buffalo's nog altijd niet mathematisch zeker van het behoud.

De zege tegen Beerschot zorgde vorige week voor een grote opluchting in het Gentse kamp. De Buffalo's kunnen onderin de rangschikking iets vrijer ademhalen. Toch is er volgens trainer Victor Fernandez niet zoveel veranderd.

"De groep heeft met dezelfde concentratie gewerkt deze week", zo vertelt Fernandez. "Het goede resultaat heeft de spelersgroep natuurlijk goed gedaan. Je ziet dat de spelers meer plezier beleven op training. Toch blijft het zaak om elke training en wedstrijd gefocust aan te pakken, want we moeten nog altijd mathematische zekerheid verwerven voor het behoud."

Bij de aanstelling van Fernandez zei voorzitter Ivan De Witte dat Play-Off 2 een hoofddoel is voor zijn Buffalo's. Toch blijft Victor Fernandez focussen op de reguliere competitie. "Zolang we niet zeker zijn van het behoud moeten we met Play-Off 2 geen rekening houden", vertelt hij. "We moeten alles stap voor stap doen. Het behoud en de mathematische zekerheid daarop blijft een prioriteit, daarom moeten we nu nog niet te veel veranderen. Pas nadat we zeker zijn dat we in eerste klasse blijven kan ik meer technische en tactische accenten leggen met Play-Off 2 in het achterhoofd." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties