Armenteros: "Ibrahimovic is een groot voorbeeld"

Christophe van den Boom
| 15 reacties
Armenteros: "Ibrahimovic is een groot voorbeeld"
Foto: © SC

Anderlecht-aanwinst Samuel Armenteros. De Zweed met Cubaanse roots is blij met zijn keuze voor Anderlecht. Ook vertelt hij over zijn ervaringen met landgenoot Zlatan Ibrahimovic, toen die nog in Nederland actief was.

“Over Anderlecht kan ik geen verkeerd woord over de lippen krijgen. Mooie club, al is de concurrentie hier wel groot”, aldus de aanvaller in Het Nieuwsblad.

Zijn debuut was in de wedstrijd tegen Lokeren. Vlak voor affluiten kwam hij nog het veld op. “Ik zou na 85 minuten invallen, maar precies op dat moment kregen we een hoekschop tegen. Dan wil de coach niet wisselen. Daarna ging de bal nog amper buiten. ‘Wil je nog inkomen?’, grapte Van den Brom. ‘Geef mij maar die tien seconden’, heb ik eerlijk geantwoord.”

In Nederland speelde hij nog tegen Zlatan Ibrahimovic, de held van Zweden. “Zlatan is een groot voorbeeld van de multiculturele samenleving. Hij is net als ik in Nederland begonnen, dat geeft moed. Ik deed ooit mee aan een nationale jeugdwedstrijd, waarbij je zoveel mogelijk poortjes moest maken tegen gereputeerde voetballers. Ik haalde de finale. Met z’n drietjes mochten we spelen tegen drie professionele toppers. Daarbij was ook Ibrahimovic. Hij speelde toen bij Ajax. Een hele eer, al kon ik hem niet verslaan in dat duel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties