Interview Wijnants: "Je moet er altijd blijven in geloven"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Wijnants: "Je moet er altijd blijven in geloven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo verloor afgelopen weekend de topper op het veld van Moeskroen- Péruwelz en telt nu al 8 punten achterstand op leider Oostende. Westerlo-voorzitter Herman Wijnants weigert vooralsnog de hoop op de titel op te geven.

“Er resten ons nog 12 wedstrijden en daarin kan er nog veel gebeuren, je moet er altijd blijven in geloven”, begint Herman Wijnants. De voorzitter weet waar wet schoentje wringt. “Het zat afgelopen weekend ook niet mee, we domineerden de wedstrijd maar konden ons overwicht niet omzetten in doelpunten.”

Op de vraag of revelatie Moeskroen een uitdager is voor promotie is Wijnants duidelijk. “Moeskroen is eigenlijk van de buitencategorie, met de spelers die ze huren van Lille staan ze erg sterk en zijn ze absoluut een concurrent.”

Wijnants geeft ook eerlijk toe dat hij de tweede klasse onderschat heeft. “We dachten er over te walsen in tweede, maar dat was beslist niet het geval. Veel teams spelen tegen ons op de counter en dat heeft ons al meermaals genekt.”

Tot slot bespreekt Wijnants ook nog de waarde van Bart Goor en de positie van de coach. “De coach staat helemaal niet ter discussie. Wij hebben het volste vertrouwen in Frank Dauwen en gaan niet twijfelen na een verliesbeurt. Het is ook geweldig om zien met welke gedrevenheid Bart Goor nog iedere dag op het trainingsveld verschijnt, dat is echt klasse. Hij is onze topschutter en was dit seizoen al van enorme waarde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties