Jonge Belg enthousiast na eerste weken AZ

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Jonge Belg enthousiast na eerste weken AZ
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jonas Heymans versierde in januari een toch wel opmerkelijke transfer naar Nederland. AZ Alkmaar plukte hem weg bij Lierse, waar hij in de b-kern verzeilde na de komst van een pak Egyptenaren.

“De Belgen die hier al waren, Maarten Martens en Yves De Winter hebben mij heel goed ontvangen”, begint de verdediger in Het Nieuwsblad. "Afgelopen maandag maakte ik mijn debuut voor het tweede elftal in de wedstrijd jong VVV-jong AZ.” Die wedstrijd wonnen de beloften van AZ overigens met 0-1 en na elf speeldagen staat Jong AZ eerste in de stand met 22 punten.

De ex-Liersespeler traint ook met het eerste team en aan het niveau op training moet hij toch nog wat wennen. “De trainingen met de a-kern zijn pittig. De technische staf geeft me rustig tijd om op te bouwen. Je mag niet vergeten dat ik in januari niet meer aan de bak kwam bij Lierse en een achterstand opliep.”

De jongeling is van plan om veel bij te leren en legt de focus vooral op volgend seizoen. Dan wil hij er staan om de strijd aan te gaan voor de positie van linksachter bij AZ. Toch hoopt dat hij dit seizoen eens tot de selectie van het eerste team te behoren als het even kan. “Ik hoop stiekem op mijn eerste selectie en zal er alles aan doen om het de coach zo moeilijk mogelijk te maken. "Maar het is niet eenvoudig natuurlijk als nieuwkomer”, besluit Heymans die een contract ondertekende tot in 2016 bij de club uit Alkmaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties