Reactie Simaeys: "Deze 9 op 9 geeft vertrouwen"

Fabian Morren
| 2 reacties
Simaeys: "Deze 9 op 9 geeft vertrouwen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Genk won met 2-0 van KV Kortrijk en klimt zo naar de derde plaats in de stand. Jeroen Simaeys kan tevreden zijn over zijn wedstrijd: achteraan de nul gehouden én gescoord.

"Dat ik scoorde is leuk, ja. Het is mijn eerste doelpunt van het seizoen. Een corner viel ineens voor mijn voeten", aldus Simaeys. "We hebben tegen Kortrijk heel weinig weggegeven. Niet dat we zelf 15 kansen hadden, maar toch voldoende om te scoren."

De wedstrijd van donderdag tegen Stuttgart zat duidelijk nog wat in de Genkse benen. "Het is een nadeel om op donderdag te spelen. Vrijdag zijn we pas in België geland en zondag al opnieuw spelen. Het zijn veel wedstrijden na elkaar. Daarom was het net zo belangrijk om vandaag te winnen."

Bovendien hield Genk ook weer de nul. "We pakken 9 op 9 en slikken in die drie matchen slechts één goal. Dat zijn statistieken waar ik mee kan leven", glimlacht de verdediger. "Deze overwinningen op rij geven vertrouwen."

Met een goed gevoel richting donderdag, want dan komt Stuttgart op bezoek. Inzet: een plek in de achtste finales van de Europa League. Na het 1-1-gelijkspel in Duitsland is het geloof in een goede afloop ook fors gestegen. Simaeys waarschuwt: "Ondanks onze gunstige uitgangspositie blijf ik nog heel erg op m'n hoede. Het is een heel slimme ploeg. Wij zullen moeten proberen te prikken vanuit een goeie organisatie." (FM)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties