Reactie Vazquez: "Was de bedoeling om de bal zo vrij te maken"

Vazquez: "Was de bedoeling om de bal zo vrij te maken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Victor Vazquez maakte tegen Lokeren deel uit van een heel creatief middenveld. De Spanjaard scoorde bij één van zijn infiltraties ook een schitterend doelpunt.

Met de tip van voet de bal uit de lucht halen en in één adem dan ook nog eens het leer vrijmaken door het over de verdedigers te tillen. De actie was al mooi, de afwerking eveneens. "Het was een schitterende pass van Stenman: op maat en met de juiste snelheid", bewierrookte Vazquez zijn ploegmaat. "Misschien was er wat geluk mee gemoeid, maar ik wou de bal echt wel vrijmaken op die manier."

Het middenveld van Club zag er indrukwekkend uit met Vazquez, Refaelov, Vadis en een terugzakkende Gudjohnsen. "De coach had ons gevraagd om snel te spelen. Met zoveel creatieve spelers ging dat ook vlot", lachte Vazquez.

Club Brugge speelde een schitterende eerste helft, maar zakte na de rust terug. Een kwestie van vermoeidheid denkt Vazquez. "We speelden heel sterk in de eerste helft. Met veel korte passing en snelle circulatie. In de tweede helft probeerden we hetzelfde te brengen, maar Lokeren was daar al op voorzien. Ze maakten het ons heel wat moeilijker. En beide teams waren door de inspanningen ook vermoeid. Dat zag je twintig minuten voor tijd."

"Moeten alles winnen"

Al zal niemand het punt van Lokeren gestolen noemen. Club kwam zelfs nog goed weg toen eerst Overmeire de paal raakte en Kujovic een supersave moest verrichten op een schot van Maric. "Een punt is billijk", aldus een eerlijke Vazquez. "Lokeren is ook een goede ploeg."

Volgende week komt Anderlecht naar Jan Breydel. Een wedstrijd waarin de drie punten best thuis blijven, want anders wordt de kloof toch heel groot. "We willen de drie punten. Het is één van de belangrijkste wedstrijden, ook voor onze supporters. We moeten alle wedstrijden nog winnen. Dat is moeilijk, maar we kunnen het", besloot Vazquez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties