Reactie Gorius mocht opnieuw starten: "Trainer maakt de keuzes"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Gorius mocht opnieuw starten: "Trainer maakt de keuzes"
Foto: © SC

Nadat hij enkele wedstrijden vanaf de bank moest toekijken, mocht Julien Gorius tegen Kortrijk opnieuw aan de aftrap komen. De Fransman hoopt dat hij zijn coach heeft kunnen overtuigen.

Door Robby Morren

De voorbije wedstrijden had Mario Been de voorkeur gegeven aan de iets verdedigender ingestelde Kumordzi om wat meer balans in zijn team te brengen. Tegen Kortrijk liet de Nederlander Gorius opnieuw opdraven. Genk won de partij makkelijk met 2-0.

"Het was een logische en verdiende overwinning tegen Kortrijk. We zijn mathematisch nog altijd niet helemaal zeker van de topzes", zo bleef Gorius heel voorzichtig. "Er wachten ons nog 3 heel moeilijke wedstrijden in de reguliere competitie maar we hebben nu wel een hele belangrijke stap gezet."

Trainer kiest

"Ik moest de vorige 2 of 3 wedstrijden op de bank beginnen, dat is natuurlijk een beetje moeilijk maar we hebben nu eenmaal veel spelers in onze kern die aan een match kunnen beginnen. De trainer maakt de keuzes en moet daarbij op alle spelers kunnen rekenen. We strijden nog altijd mee op 3 fronten en moeten dus heel veel wedstrijden spelen en elke wedstrijd is belangrijk."

Hard gewerkt

Zelf wil Gorius zijn plaats aan de aftrap afdwingen door hard te werken. "Ik heb de voorbije weken gewoon heel hard gewerkt op training. Ook tijdens de wedstrijd heb ik het maximum gegeven. Ik hoop dat de coach blij is met de prestatie van de groep en natuurlijk ook met mijn prestatie. Ik geef met alleszins elke wedstrijd 100%."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties