Balette: "Kans grijpen om derde te worden"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Balette: "Kans grijpen om derde te worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard-coach Mircea Rednic is wegens privéredenen voor twee dagen naar Roemenië vertrokken. Eind deze week zou Rednic normaal gesproken terug zijn. Tot dan nemen zijn assistenten het roer over.

“Eigenlijk verandert er niet heel veel”, begint T2 Peter Balette in La Dernière Heure. “In het begin van de week laat Mircea Rednic veel werk over aan zijn assistenten en tegen het einde van de week, dichterbij het weekend, neemt hij het volledig over om de jongens klaar te stomen voor de wedstrijd.”

Balette ziet mogelijkheden tegen Racing Genk, dat donderdag eerst nog zijn terugwedstrijd in de Europa League speelt. Stuttgart komt dan op bezoek en dat wil dus zeggen dat de Limburgers deze week twee moeilijke wedstrijden wacht. “We willen absoluut bevestigen. Als we winnen kunnen we over Genk wippen in de stand, volgens sommigen toch het beste team van het land op dit moment.”

Standard moet het wel doen zonder William Vainqueur. De Fransman moet opnieuw geschorst toekijken, nadat hij ook al de wedstrijden tegen Kortrijk en Bergen miste door een eerdere schorsing. “Het is waar dat William een belangrijke schakel is in ons team, maar we hebben alternatieven en ik ben absoluut niet bang”.

Net als tegen Bergen, wordt het wellicht de Roemeen Cristea die Vanqueur zal vervangen. Dat pakte niet meteen geweldig uit. Standard verloor de Waalse derby met het kleinste verschil en Cristea speelde niet zo een goede partij. Balette acht de Roemeense middenvelder echter fit genoeg en ziet geen probleem. “Hij heeft uitstekende fysieke testen afgelegd, dus op dat vlak is hij zeker klaar. Zijn beste positie is misschien net iets hoger, maar hij moet flexibel zijn en dan kan hij dat wel aan”, besluit de hulptrainer van Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties