Reactie Buffel: "Misschien beter nu uitgeschakeld worden"

Fabian Morren
| 5 reacties
Buffel: "Misschien beter nu uitgeschakeld worden"
Foto: © SC

RC Genk is er niet in geslaagd om de achtste finales van de Europa League te bereiken. "Nu heerst de ontgoocheling, maar over enkele dagen zullen we wel vooral trots terugkijken op ons Europees avontuur", zegt Thomas Buffel.

Door Fabian Morren

“We zijn blijven vechten tot het laatste moment en kunnen met opgeheven hoofd het Europese toneel verlaten”, stelt Buffel. Genk moest donderdagavond zijn meerdere erkennen in Stuttgart, vooral in de tweede helft dan.

“In de eerste helft hadden we de match onder controle”, zegt de flankaanvaller. “We kregen zelfs de betere (halve) kansen. Na die ongelukkige goal werd het echter een andere match.”

“Fysiek waren de Duitsers sterker. Ons veld hielp ook niet. Dat ligt er al een paar weken slecht bij. Hoe dat komt? Tja, te veel wedstrijden hé. Er werd ook al op gespeeld wanneer het eigenlijk echt niet kon. Denk maar aan de wedstrijd tegen Lierse.”

Buffel probeert de uitschakeling te plaatsen en te relativeren. “Er zat misschien wel wat meer in. Als je echter toch niet de finale haalt, dan is het misschien beter om nu al uitgeschakeld te worden. Zo kunnen we krachten sparen voor de competitie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties