Interview Biglia: "Er is veel heisa gemaakt om niets"

Biglia: "Er is veel heisa gemaakt om niets"
Foto: © SC

Lucas Biglia heeft voor het eerst sinds zijn terugkeer uit Argentinië gesproken met de Belgische pers. De Argentijn wou (nog niet) dieper ingaan op de reden van zijn late terugkeer, maar was vooral bezig met de match tegen Club Brugge.

Directieven voor de persconferentie van Lucas Biglia: 'Lucas wenst enkel te spreken over het sportieve luik. Dus enkel vragen over de match tegen Club Brugge', liet persverantwoordelijke David Steegen weten. Toch verbrak de Argentijn zelf even zijn eigen richtlijn, maar veel wijzer werden we niet.

"Alleen ik weet wat er gebeurd is", vertelde Biglia. "Er is veel heisa om niets gemaakt. Daarbij, de ploeg is belangrijker dan ik. Er moet niet te veel over uitgewijd worden. Maar ik kan wel zeggen. Al wat er geschreven is, omschrijf ik als: zever, zever en nog eens zever. Op het einde van het seizoen zal ik misschien meer uitleg geven."

"Sterkste Anderlecht waar ik al in speelde"

Voor de kapitein van Anderlecht is het dus een gesloten hoofdstuk. En ook de supporters sloten 'Il Principito' onmiddellijk in de armen. "De steun van de supporters is heel belangrijk. Niet alleen voor mij, maar voor heel de ploeg. Nee, ik had geen schrik dat ze zich tegen mij zouden keren. En wat er tussen de spelers onderling gezegd is, blijft in de kleedkamer."

Tot daar dus het relaas over de problemen tijdens de winterstop. Woensdag werd ook bekend dat zijn maatje Matias Suarez bij Anderlecht blijft. "Hij kan ons nog veel bijbrengen. Ik ben heel blij dat hij blijft. Ik weet wat zijn ambities zijn, maar tot dan kan hij Anderlecht nog diensten bewijzen. Hij heeft nog wat ritme nodig, maar binnen twee of drie weken kan hij er volledig staan."

Met Suarez erbij begint de aanvallende weelde van Anderlecht ongekende proporties aan te nemen. En dan zit Cyriac nog in de wachtkamer. "Concurrentie is goed", vindt Biglia. "Op training is iedereen verplicht zich 100 procent te geven. Dat is goed voor iedereen. Of dit de sterkste ploeg is waar ik ooit in speelde? Met uitzondering van de nationale ploeg van Argentinië: ja."

"Van den Brom en Vercauteren maakten me betere voetballer"

Zondag wordt de topper in Jan Breydel afgewerkt. Al is het momenteel enkel in naam een topper, want met een achterstand van 18 punten zit er een snelweg van verschil tussen de twee. "Bij winst wordt dat 21 punten en dat zijn er tien voor de play-offs, maar dan nog is Club niet uitgeteld. Dit gaat veel moeilijker worden dan de heenmatch (6-1, nvdr.)", aldus Biglia. "Daarbij, de match van woensdag tegen Zulte Waregem wordt nog belangrijker. Zij zijn onze grootste concurrent op dit moment en we willen ook met hen de kloof nog wat groter maken."

Zelf zocht Biglia - zoals heel Anderlecht - in 2013 nog wat naar de vorm van eind 2012. "Ik kwam toch terug met een beetje achterstand, maar ik word sterker. Fysiek ben ik nog niet top, maar in mijn hoofd zit alles perfect. Ik ben mentaal nog nooit zo sterk geweest. Dat moet je ook zijn om een kampioenschap te winnen."

En Biglia had ook nog een woordje van lof voor zijn coach. Na zijn doelpunt tegen Standard rende hij resoluut naar John van den Brom. "Dat was om hem te bedanken voor de steun. Vanaf het eerste moment dat hij hier was, heeft hij me vertrouwen gegeven. En hij maakte van mij een betere voetballer. Samen met Franky Vercauteren is hij diegene die mij het meest bijbracht. Ook Frank steunde me onvoorwaardelijk en gaf me vertrouwen. Zelfs toen ik hier aankwam en snel twee rode kaarten oppikte, liet hij me staan."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties