Duarte: "Dat ik speel, betekent dat ik alles goed oppik"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Duarte: "Dat ik speel, betekent dat ik alles goed oppik"
Foto: © SC

Oscar Duarte is één van de vier transfers die Club Brugge realiseerde in januari. Van die vier was Duarte misschien wel de meest onbekende. De Costa Ricaan past zich echter wonderwel snel aan en startte al driemaal in de basis.

“Ik voel me goed in Brugge. Het is een mooie stad en ik heb nu ook een huis gevonden, dat maakt alles wat rustiger. Tot op heden heb ik me snel en goed weten aan te passen”, begint Duarte op website van Blauw-Zwart.

De Costa Ricaan spreekt enkel vlot Spaans en dan is het altijd fijn als er enkele spelers zijn die hem kunnen verwelkomen in zijn moedertaal. “Victor Vazquez heeft me wat wegwijs gemaakt en vertaalt soms wat ploegmaats voor me. Ook met Carlos Bacca heb ik een goede band. Dat is leuk en het draagt er toe bij dat ik me hier goed voel”, verduidelijkt de verdediger.

Dat hij meteen in basis gedropt werd, kijkt de verdediger niet van op. “Achteraf bekeken is dat altijd moeilijk om te zeggen. Ik had echter wel een goed gevoel op training en probeer de richtlijnen van de coach te volgen. Dat ik speel betekent dat ik het goed oppik. Anders zou de trainer mij niet opstellen”.

De wedstrijd tegen Anderlecht van komende zondag, kijkt de verdediger ook met vertrouwen tegemoet. “Het niveau van onze rivalen is goed. We moeten in de komende wedstrijden vertrouwen tanken om vervolgens top te zijn in de play-offs. Als we de volgende weken goed doorkomen, dan kunnen we weer meespelen voor de belangrijke plaatsen in het klassement”, besluit de 23-jarige Zuid-Amerikaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties