Mpoku: "PO I-deelname verzekeren"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
Mpoku: "PO I-deelname verzekeren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het loopt de laatste weken wat stroef bij Standard. Het verloor de Waalse topper van Bergen op eigen veld en vorig weekend nam het maar nipt de maat van Cercle met 0-1. Paul-José Mpoku is echter strijdvaardig.

“Tegen Cercle hebben we goed gespeeld in de eerste helft, maar hebben we ons laten terugduwen na de pauze. Het belangrijkste is evenwel dat we de drie punten konden pakken, zeker na het verlies tegen Bergen”, vertelt de jonge flankaanvaller aan La Dernière Heure.

Standard gaat zondag voor niets minder dan de drie punten tegen de Limburgers, geeft Mpoku aan. “Ook tegen de Genk is winst onze prioriteit. Het is niet enkel een kans om naar de derde plaats te klimmen, we kunnen ons ook verzekeren van deelname aan play-off I. Als je dan ziet waar we vandaan komen, is dat toch een hele prestatie”.

In de heenwedstrijd in de Cristal Arena werd het 0-2 voor de Luikenaars, na doelpunten van Batshuayi en Seijas.Toen stond Standard nog twaalfde, maar dat was de eerste wedstrijd onder leiding van Mircea Rednic en die zorgde voor de ommekeer bij de Rouches.

“Dat was inderdaad de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe coach en daar heeft men voor het eerst het nieuwe Standard in actie gezien. Iedereen wil zich bewijzen als er een nieuwe coach is en ook de verandering van systeem, Standard speelt nu opnieuw met twee spitsen, heeft ons zeker geholpen”, verduidelijkt Mpoku.

De jongeling is er zich van bewust dat Standard zondag 90 en niet slechts 45 minuten hoog in de concentratie zal moeten zitten, willen ze Genk punten afhandig maken. “Het is een team dat goed voetbal speelt en ook individueel gevaarlijk kan zijn. Dat Jelle Vossen er niet bij is, is geen slechte zaak voor ons. Maar ze hebben wel oplossingen voor de hand bij Genk. Dus we zullen dit keer 90 minuten en niet slechts 45 minuten voluit moeten gaan”, besluit de flankaanvaller van Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties